Danske Anlægsgartnere: Prøv snublebanen og undgå arbejdsulykker

Danske Anlægsgartnere: Prøv snublebanen og undgå arbejdsulykker

Hver 3. arbejdsulykke skyldes faktisk at man snubler over rod og materiel. Kom og prøv snublebanen på Danske Anlægsgartneres stand, så det ikke sker for dig.

Arbejdsulykker lyder som noget voldsomt, der pludselig sker med store maskiner og megen dramatik. Men faktisk er snubleulykker den 3. hyppigste årsag til ulykker inden for anlægsgartnerbranchen, altså ganske almindelige situationer, hvor man vælter over sten, materiel, snore eller andet, fordi der ligger rod.

Derfor kan du på Danske Anlægsgartneres stand prøve en snublebane, en slags forhindringsbane som sætter dig overfor en række af de situationer, som hyppigt opstår under arbejdet, hvis man ikke er opmærksom.

Snublebanen er naturligvis lavet for at få mere fokus og mere dialog om snubleulykker, der tit bliver glemt, når talen falder på arbejdsmiljø.

Snubletråd – et øjebliks uopmærksomhed og så ligger man der! Højdeforskelle og afspærringer giver meget nemt faldulykker, men alligevel er det muligt at forebygge.

Nogle ulykker kan nemlig undgås ved at holde bedre orden på pladsen, andre kan handler om at brude den dårlig vane fx. når man hopper ned fra maskiner i stedet for at bruge trinene. Alle ved godt, hvad der skal til, men vi skal blive bedre til at huske hinanden på det. Derfor vil DAGs indslag fungere som en anledning til at tage dialogen, når man kommer hjem fra HL19.

Kom forbi DAG på stand B56 på Strøget og prøv snublebanen!  

Ved udgangen af snublebanen får du et sæt med snublekort, så I sammen tilbage i firmaet kan få mere fokus på og dialog om risikoen, og et faktaark med tjekliste til at gennemgå jeres arbejdsplads, så I kan forebygge ulykkerne.

Hvis du ikke kan vente til i næste uge, kan du allerede nu se de gode råd på de mange snublekort HER.

Danske Anlægsgartnere er en af de fire parter, som er med til at arrangere Have & Landskab.