Bertel Haarder uddeler Maskinleverandørernes Innovationspris (OBS – aflyst!)

AFBUD MEN STADIG FOKUS PÅ VERDENSNYHEDER MED EKSPORTPOTENTIALE! 

“Man behøver blot tænke på klimaudfordringen for at begribe, hvorfor vi skal satse på innovation. Det er jo ikke nulvækst-snak og selvpineriske feel-good-foranstaltninger, der flytter noget,” udtaler Bertel Haarder (V) i forbindelse med sin deltagelse i uddelingen af Maskinleverandørernes Innovationspris.

 

(OBS!) Have & Landskab må desværre meddele, at Bertel Haarder (V) alligevel ikke er i stand til at overrække Maskinleverandørernes Innovationspris. Han beklager meget, men er blevet kaldt til internt møde i partiet Venstre netop denne onsdag, hvor prisen skal overrækkes klokken 12:15 på Maskintorvet. Og det bliver den stadig! For det er jo de 10 Verdensnyheder, 10 Danmarksnyheder og 4 firmanyheder, som det hele drejer sig om. Eneste forskel bliver, at Have & Landskabs bestyrelsesformand, slotsgartner og adjungeret professor Palle Kristoffersen, i stedet vil holde tale og overrække priserne ved ceremonien. Det drejer sig heldigvis stadig om eksportnyheder i verdensklasse, og du kan læse (eller genlæse) pressemeddelelsen om prisen HER eller nedenfor læse om, hvorfor vi i første omgang inviterede Bertel Haarder.

***

Det er med mere end fire årtiers beslutningskraft i folketinget og tidligere poster som både undervisningsminister, udviklingsminister og forskningsminister i bagagen, at Bertel Haarder (V) onsdag den 28. august klokken 12:15 træder op på scenen på det nye torv midt på Maskinmarken på Have & Landskab.

Her vil han holde tale i forbindelse med overrækkelsen af Maskinleverandørernes Innovationspris, som i år har hele 10 verdensnyheder, 10 Danmarksnyheder og 4 Firmanyheder, der kæmper om topplaceringerne.

Bertel Haarder selv pointerer, at netop innovation er et af de mest centrale områder i samfundet og var ikke i tvivl, da han blev spurgt, om han ville være en del af ceremonien omkring innovationsprisen.

“Man behøver blot tænke på klimaudfordringen for at begribe, hvorfor vi skal satse på innovation. Det er jo ikke nulvækst-snak og selvpineriske feel-good-foranstaltninger, der flytter noget. Det er forskning, udvikling, investeringer og økonomisk vækst, der kan flytte noget. Det gælder ikke mindst på alle områder, der har med forbrændingsmotorer at gøre. Derfor har jeg sagt ja til at uddele Maskinleverandørernes Innovationspris til Have & Landskab,” fortæller han.

Også fortaler for erhvervsuddannelserne

Mange af nyhederne på Maskinmarken på Have & Landskab er i år centeret omkring netop emissioner og el-maskiner og el-redskaber, men det er ikke den (mange gange) tidligere ministers forkærlighed for innovation og udvikling, som gjorde det oplagt at invitere netop Bertel Haarder til Have & Landskab, forklarer Niels Kirkegaard, formand for brancheforeningen Maskinleverandørernes sektion for Park, Vej & Anlæg.

”Bertel Haarder er en også meget stærk personlighed indenfor hele campustankegangen, hvor man forsøger at kombinere de gymnasiale uddannelser med de praktiske uddannelser og holder det i samme hus. Det gør det meget nemmere at skifte fra en gymnasial uddannelse til en erhvervsfaglig og giver mange flere en chance for at få øjnene op for de mange muligligheder, som en erhvervsuddannelse giver. Det er ubeskriveligt vigtigt i en tid med stor mangel på arbejdskraft i de fleste praktiske fag. Derudover har Bertel Haarder virkelig forstået nytteværdien af at tænke ud af boksen og finde praktiske løsninger og samtidig præsentere disse spændende ting, som kan inspirere folk til, hvor de skal slå deres folder i fremtiden,” lyder det fra Niels Kirkegaard, der desuden er direktør i GMR maskiner a/s.

Kåringen finder som sagt sted på det centrale torv på Maskinmarken, hvor man også skal huske at holde øje med de mange maskiner, som er forsynet med et skilt med enten 1, 2 eller 3 møtrikker med lysende pærer i. Så har man nemlig fundet vaskeægte en Firmanyhed, Danmarksnyhed eller sågar Verdensnyhed.