Innovationsprisen på HL19: Verdensnyheder med eksportpotentiale

Innovationsprisen på HL19: Verdensnyheder med eksportpotentiale

Der bliver grund til at spærre øjnene op, når hele den grønne branches samles i Slagelse til fagudstillingen Have & Landskab den 28. til 30. august 2019.

Kig efter den blå møtrik på kort og skilte! Her finder du enten firmanyheder, Danmarksnyheder eller Verdensnyheder – markeret med hhv 1, 2 eller tre møtrikker.

Her vil Maskinleverandørernes Innovationspris nemlig blive uddelt for anden gang i historien, og de besøgende kan se frem til at stifte bekendtskab med hele 10 Verdensnyheder, 10 Danmarksnyheder og 4 Firmanyheder, der alle dyster om de tre pladser på podiet.

Du kan finde producenterne og navnene på alle de innovative maskiner og løsninger HER.

Hos brancheforeningen Maskinleverandørerne er branchedirektør Klaus Nissen imponeret over medlemsvirksomhedernes opfindsomhed og foretagsomhed, som han også mener vil kunne give genklang internationalt.

”De besøgende på Have & Landskab vil opleve en imponerende række af innovative maskiner og redskaber, hvoraf flere af dem har et klart eksportpotentiale. De danske producenter er nemlig rigtig gode til selv at videreudvikle på alt fra selvkørende enheder til de redskaber du kobler på, eksempelvis indenfor ukrudts- og fejeteknologi,” forklarer Klaus Nissen, der også er en del af ekspertjuryen, som skal tildele innovationsprisen i år.

Voldsom udvikling indenfor el og emissioner

Som jurymedlem til Maskinleverandørernes Innovationspris i både 2017 og i 2019 har Klaus Nissen det fulde overblik over, hvor innovationen er foregået de seneste to år, og den har i vid udstrækning fundet sted indenfor el og emissioner, pointerer branchedirektøren.

”Det er sket en klar skridning i den retning i forhold til for to år siden. Sidste gang var der nogle få maskiner med fokus på eldrift og emissionsteknologi, men denne gang ser vi det alle vegne, også på redskabssiden.”

Vinderen af Maskinleverandørernes Innovationspris 2017 gik til H.A. Fog A/S for deres elektriske redskabsbærer Nimos Posi-Trac med el-drevne redskaber og de er klar til at deltag i konkurrencen igen!

Klaus Nissen understreger desuden, at de første spæde skridt er overstået, og at kunderne rolig kan begynde at investere i andet end golfbiler, når det gælder eldrift på maskinområdet.

”Vi er nået langt, og de forskellige teknologier er så gennemprøvede nu, at man ikke skal være bekymret. Og vi begynder at have en del at vælge imellem, når det gælder græsslåmaskiner, men også indenfor kategorier som redskabsbærere og gravemaskiner, som efterhånden kan køre hele dagen på én opladning,” forklarer han.

Kig efter møtrikkerne

Ligesom ved HL17 har Maskinleverandørerne igen valgt at skilte med de innovative maskiner og redskaber til HL19. Her skal de besøgende derfor holde udkig efter skilte med enten 1, 2, eller 3 møtrikker med en lysende idé-pære, som igen markerer, at her er tale om hhv. en Firmanyhed, en Danmarksnyhed eller en Verdensnyhed. Også på oversigtskort og i den kommende app vil man som gæst på Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche kunne danne sig et overblik over, hvor fremtidens teknologier er placeret på Maskinmarken i år.