VIDEN FRA HL – Workshop 2 med plantepioner Nigel Dunnett

VIDEN FRA HL – Workshop 2 med plantepioner Nigel Dunnett

Beskrivelse

Oplev eller genoplev workshop 2 med plantepioner Nigel Dunnett på Have & Landskab ’19.

Her stillede fagfolk fra Lolland Kommune og Roskilde Kommune op og fortalte om konkrete projekter og udfordringer. Videoen indeholder Roskilde Kommunes gennemgang og Nigel Dunnetts efterfølgende perspektiver på selvsamme og hele den faglige dialog. Det hele i samspil med busk-specialist Marie Schnell og studielektor ved KU, Torben Dam.

BAGGRUND: Power of 3 og tyngdepunkter i landskabet

Nigel Dunnett siger selv, at han er ”inspireret af naturen”. Det betyder altså, at han læner sig op af naturens processer, spredningsmønstre og lignende, men alligevel ikke er bleg for at vælge ikke-hjemmehørende planter til et anlæg.

En af Nigel Dunnetts pointer er, at man ikke nødvendigvis behøver en engblanding med 20 forskellige arter for at skabe en naturlig og smuk og afvekslende og langvarig blomstring. Ofte vil der typisk i naturen være tre arter, som blomstrer på samme tid, og det kan man med fordel efterstræbe i sine beplantninger.

Desuden har han stået og set ud over landskaber og har observeret, at de lidt større planter, som rager op, står spredt i landskabet men samlet i klumper. De har altså en tendens til at finde sammen og agerer tyngdepunkter. Men hvordan skaber man så selv denne tilfældige sammenklumpning? Her har han bl.a. prøvet at sætte planterne tre ved siden af hinanden og så to i umiddelbar nærhed. Igen er tanken at efterligne naturens egne processor, når man skaber sin beplantning.

Video