Publikumsprisen Årets Bænk

Her kan du se de udvalgte bænke til årets publikums pris “Årets bænk”

 

Bondeskovgaard Savværks plintebænk

Plintbænken består af 1 stykke 14 tommer tømmer skåret i Eg eller i Douglas fra lokale danske skove, og repræsenterer dermed grundlæggende bæredygtighed. Bænkens buede design får træet til at udstråle elegance og lethed.

Plinten er af god konstruktion og materialer. Den kan tåle hårdt slid, som grafitti, snitmærker og almindelig patina kan let pudses væk uden at brugbarhed eller udseende bliver skadet. Plintens holdbarhed er lang, da tømmeret hviler på 2 jernsokler og dermed ikke er i jordkontakt.  

Plinten leveres med ryglæn, og også modsatrettede så morgen- og aftensol kan nydes. Plinten kan udover at fungere som en bænk, også bruges til enkel, sikker og æstetisk sikring af områder som ønskes skærmet for trafik, da plinten kan monteres med gennemgående bolte på betonfundament

 

Falco Metro plint

Falco Metro Plinten er fremstillet med et varmegavlniseret stålstel med gedigne planker i FCS certificeret hårdttræ, og er dermed utrolig modstandsdygtig overfor skiftende vejr.

Bænken er lidt længere og bredere end traditionelle bænke og man kan derfor også tage sig en lille lur på bænken uden at mangle plads. Plinten har en længde på 3000 mm, dybde 695 mm og siddehøjde 450 mm

FalcoMetro Plinten er med sit tidløse design perfekt til placering på store åbne pladser og ved gågade strøg. Plinten udmærker sig ved at den rektangulære form, og den kraftige konstruktion.

 

 

Dutra Lithos bænken

Lithos bænken er fremstillet af stål, sten og fyrretræ, der i et bæredygtigt harmonisk samspil giver bænken et udtryk af moderne modelleret betonblok og klassisk udformet træbænk.

Det kirsebærfarvede fyrretræ kommer udelukkende fra certificerede plantager. Bæredygtighed er en tillidssag og vi sætter en ære i at være dygtige.

Lithos tidløse design, er dermed en investering, som holder hvad den lover. Derudover udmærker Lithos bænken sige både inde i bymiljøer men også i mere naturlige omgivelser.

IBF’s BETONBÆNK ”Nordic Oak”             

Betonbænken Nordic Oak består  af håndlavet sidderist dansk eg og støbt i glatstøbt beton. Når naturmaterialer som beton og træ forenes opnås en flot harmonisk bænk, som kan holde til vind og vejr i mange år frem. Nordic Oak udmærker sig med dens funktionelle, holdbare og lette organiske design, som gør det naturligt tunge materiale til et møbel der passer ind i mange rum og til mange funktioner.

Betonbænken ”Nordic Oak” står tungt og solidt, hvor den placeres, og dens udformning med de afrundende kanter, glatte betonoverflade og træets varme glød, gør at den i design fremstår med et let og elegant udtryk.

Bænken fås som standard ubehandlet, og kræver ingen vedligehold udover almindelig rengøring. Hvis man ønsker en mere fremtrædende sidderist, kan denne behandles med olie, ligesom vi kan medlevere en vandafvisende forsegler til beskyttelse og holdbarhed til betondelene.

 

Iventarums Bølgeplint

Bølgeplinten er fremstillet af 10 mm cortenstål og oliebehandlet Mahogni. Bølgeplinten findes i mange varianter, og kan leveres som glasblæst rustfrit stål, corten, galvaniseret  eller malet. Derudover kan bænken også leveres med alle egnede træsorter efter nærmere aftale.

Bølgeplinten kan sættes sammen af forskellige  moduler, så den kan bruges kreativt til møblering eller opdeling af byrummet.  

Et tidløst design der kombinerer det varme klassiske træ og det moderne stål, og med rig mulighed for kombination af  forskellige materialer efter ønske.  Vores udstillingsmodel består af 2 moduler, 1 med bølger og en plan.

Outside bænken

Outside bænken er fremstillet af sibiriske lærkeplanker der er kedlede, dvs. specielt høvlede med afrundede hjørner. I mellem ryglænet og siddefladen er der softy-affjedring, så der mærkes en blød modtagelse ved kontakt med ryglænet. Bænken står på 2 stålmoduler, der er samlet med den dekorative samleløsning Joint Lock.

Bænken er kombineret med plantekummer, for at skabe et indbydende og stressfri stop-op miljø. Kombinationen løfter planterne op i sansehøjdet. Sidder man alene på bænken, føler man sig ikke så udstillet nu med selskab af planter og blomster.Kombinationsmulighederne er uendelige med sammensætning af bænke og plantekummer

Da den sibiriske lærk har et stort indhold af harpiks, garvestoffer og æteriske olier, er bænken naturligt selvimprægnerende.

 

Urban Elements interaktive E-bænke

E-bænken består af tykke lameller af limtræ, som sørger for et varmt og behageligt sæde, som tørrer hurtigt. Elektroniske komponenter er samlet i kernen, som er fremstillet af galvaniseret stål, og som er lette at vedligeholde med til-og afkobling af aftagelige dæksler.

Designet er tilstræbt at ligne et stik. I midten af bænken stråler to  lysstave op, som er fremstillet af massiv polykarbonat, med lyskilde LED. Lysets spredes gennem stavene, som har en pudset overflade, der giver en behagelig belysning.  

E-bænken er et interaktivt gademøbel som er en del af et tryghedsskabende tiltag for urbane og levende byrum. Strøm fra e-bænken giver mange muligheder for forskellige sammenkomster, lige fra planlagte happenings og koncerter til mere almene gøremål, som opladning af telefoner. Derudover har bænken også gratis WiFi, som tillader dig at surfe, imens man hviler benene.  

ZENZO Group’s elegante Harpo bænk

Harpo bænken er fremstillet med et stel i antirust behandlet pulverlakeret stål og sæde og ryg bestående af lameller i FCS certificeret europæisk eller tropisk træ. Trods letheden i bænkens udtryk er materialerne robuste og  tåler det danske klima og er driftsvenlige.

Det spanske designhus Santa & Cole står bag projektet. Med et ønske om at skabe en bænk der har et moderne og internationalt design, med god siddekomfort og et enkelt udtryk.  

Harpo bænken kan kombineres med både en stol, chaise longue, plint eller et bord i samme design. Det giver stor fleksibilitet og mulighed for at skabe mange former for indbydende siddegrupper. Med sit lette og elegante design er Harpo bænken et smukt indslag i både moderne og ældre byrum.

Rubæk & Co A/S bæredygtige Canvas bænk

Canvas bænken er fremstillet af 1600 (PEHD og PP) plastikflasker og 1900 plastikposer (PELD). Bænken er lavet 100% genbrugsplast og er 100% genanvendelig. Dermed er den yderst miljøvenlig og bæredygtig.  

Bænken er flot og enkel alene og kan sammensat med flere tilpasses efter ønske. Som cirkel, snoet, lige – der er masser af kombinationsmuligheder. Bænken kan anvendes både inde og ude og fås i flere farvekombinationer.

Derudover er bænken 100% vedligeholdelsesfri, splinter ikke og suger ikke vand. Desuden er den UV resistent og holder derfor farven.