Nyt liv til gamle affaldsbeholdere

Vi indsamler, neddeler og sikrer genanvendelse af gamle affaldsbeholdere

Joca a/s har som de første i Danmark fået en ny mobil neddeler, som omdanner hjemtagne affaldsbeholdere til mindre plastemner, hvorefter plastemnerne sendes direkte til genanvendelse.

 

Vores mobile neddeler fungerer som en mobil fabrik, der effektivt neddeler affaldsbeholderne og pakker de små plastemner i bigbags eller i en container. Denne proces er med til at sikre, at de hjemtagne affaldsbeholdere kan indgå i et cirkulært kredsløb og få nyt liv i f.eks. nye affaldsbeholdere, som igen sendes ud i bybilledet.

Før vi tog den mobile neddeler i brug, transporterede vi de hjemtagne affaldsbeholdere i stakke i lastbiler og kørte derfor med meget luft. Nu transporterer vi affaldsbeholderne som neddelt plastmateriale i f.eks. bigbags på en lastbil, hvilket har givet miljøet, os og bybilledet en transportbesparelse på 60 %.

Hos joca har vi fokus på bæredygtighed og genanvendelse af plastmaterialer, hvorfor vi har et tæt samarbejde med genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S, som aftager en stor del af vores neddelte plastemner og omdanner det til plastgranulat, som kan avendes i produktion af nye materialer og produkter. Derudover anvender vores producent også genanvendte plastemner i produktion af nye affaldsbeholdere. Som Aage Vestergaard Larsen A/S skriver på deres hjemmeside:

”Miljøet spares for 2,4 kilo CO2 udslip for hvert kilo plast, der genanvendes i stedet for at blive brændt, så derfor skal mere plast nu genanvendes!” – og det er vi hos joca i fuld gang med.

 

 

Neddeleren vil ikke være at finde ved HL’19, men hos joca a/s på stand D023 kan man se en video af neddeleren i funktion, se det plastmateriale neddeleren spytter ud og få en snak om et cirkulær plastkredsløb.