Ny stor demonstrationsplantning på Have&Landskab’17

De danske buske kræver respekten tilbage!

I begyndelsen af 2017 blev de første maskiner kørt i stilling. Et permanent demonstrationsanlæg med 16 forskellige buskbeplantninger på området syd for jernbjerggårdsvej og bag planteskoleområdet kunne tage sin begyndende form.

Landskabsarkitekt og PhD-studerende Marie Schnell står bag den nye demonstrationsplantning. Læs den omfattende artikel om buskprojektet i fagbladet Grønt Miljø.

En beplantning om skal bidrage med inspiration og tung, faglig viden, når der arbejdes med buskplantninger. Her vil årets gæster kunne se fire forskellige artstemaer (artstemaerne natur, strand, klima og sol) hver især plantet på fire forskellige måde (standardafstand med 1 pr. m2, i etager med en afstand svarende til planternes udvoksede størrelser, i etager med store planter og op til 3 pr. m2 eller i etager som flader med overstandere)

Buskprojektet er et samarbejdet mellem Danske Planteskoler, Landbrugs- & Gartnerskolen Selandia (ZBC), Marie Schnell. Ph.d. stipendiat. Landskabsarkitektur og planlægning og Have&Landskab.

Læs her om det store forarbejde og tankerne bag  Buskplantninger – Tæt på naturen – bæredygtige strategier for design og drift

 

Her finder du demonstrationsbeplantningen på Have&Landskab’17

 

Fotogalleri fra buskprojektet