Inspirationsbede til Fremtidens byrum

Inspirationsbede til Fremtidens byrum

D-kon Landskab designer smukke varierede og holdbare plantemiljøer til rum og landskaber.

Klimaudfordringer får flere og flere til at fokusere på at skabe grønne områder for at løse problemer ved f.eks. skybrud. Ofte er de grønne områder dog mere staffage med monotone beplantninger end egentlige plantemiljøer.

Vi mener man kan invitere naturen ind igen i byerne ved at designe plantemiljøer, der ser ud og fungerer mere som de gør i naturen: robust, forskelligartet og visuelt harmonisk. Vi kalder det designet natur. Vi vil med bedene på H&L inspirerer og skabe dialog om at bruge mere biodiverse plantemiljøer i fremtidens byrum, ikke blot for at løse klimaproblemer, men også for at skabe miljøer mennesker trives i.

D-kon Landskab designer smukke varierede og holdbare plantemiljøer til rum og landskaber.

At skabe plantemiljøer med stor biodiversitet kræver stor viden om planternes egenskaber og hvordan de interagere, og ofte fejler beplantninger fordi man ikke forstår kompleksiteten af at skabe plantemiljøer med rig biodiversitet. Det er både dyrt og ærgerligt samt fører ofte til at man forfalder til at skabe monotone beplantninger der hverken beriger mennesker eller dyrelivet.

Bedene kreeres af Lise Bollhorn, der netop har vundet guld og Best in Show med showhaven ‘En skærsommernatsdrøm’ på CPH Garden 2019.