Nomaco overtager Pellenc for hele Skandinavien

Nomaco overtager Pellenc for hele Skandinavien

Nomaco-folkene er klar til at pakke bilen og køre til Have & Landskab med meget nyt grej fra Pellenc. Fra venstre er det Sune Pedersen, som er produktansvarlig for alle andre produkter end Pellenc hos Nomaco Danmark A/S, Christian Hjortmar, som er Nomacos øverste ansvarlige for Pellenc i Skandinavien, Nomacos administrerende direktør Benny Svenningsen, og produktansvarlig for Pellenc i Danmark Emil Pedersen.

Den franske producent af eksklusivt batteri-værktøj til den grønne sektor flytter salg og service til Nomaco i Danmark, Sverige og Norge

Maskinimportøren Nomaco A/S, som tillige er Nordens førende leverandør af batteridrevne arbejdsbiler, får i bogstavelig forstand også det mest eksklusive mærke i batteri-værktøj til den grønne sektor i ryggen. Franske Pellenc, som netop er kendt for rygbårne batterier, har valgt at flytte både salg og service af produkterne til Nomaco.

”Vi skal fremover tage os af distributionen af Pellenc-materiel i både Danmark, Sverige og Norge. Franskmændene ønsker én importør for hele Skandinavien, og de seneste 12 år har Nomaco haft agenturet i Sverige. Så der er allerede gode og mangeårige relationer. Vi og Pellenc kender hinanden fuldt ud, og nu får vi mulighed for at forhandle de samme unikke produkter i alle tre skandinaviske lande”, fortæller Nomacos administrerende direktør, Benny Svenningsen.

Pellenc er fransk og betragtes af det professionelle segment som toppen af poppen, når der skal klippes, beskæres, saves, ryddes, kultiveres og på anden måde arbejdes i det grønne. Fabrikken er kendt for de ryg- bårne batterier, som ikke belaster selve værktøjets vægt. Dermed gør de det lettere at arbejde hele dage med den ergonomisk korrekte arbejdsstilling. Samtidig er der hverken larm eller forurening som fra benzindrevet maskineri.

Benny Svenningsen med Pellencs patenterede buskrydderhoved City-cut, hvor knivene kører hver sin vej og dermed modvirker stenslag mod omgivelserne. City-cut passer på Pellenc-trimmere og kan bruges både som kantskærer og buskrydder.

Markeres på Have & Landskab

”Det er vist ingen hemmelighed, at Pellenc laver de dyreste produkter på markedet. Det er der naturligvis en årsag til. Pris og kvalitet hænger nøje sammen, ikke mindst når det gælder professionelt grej. Dermed passer de perfekt til Nomacos kundegruppe og vores øvrige produkter”, siger Benny Svenningsen.

Nomaco markerer overtagelsen af Pellenc-importen og -forhandlingen på den grønne branches store fagudstilling, Have & Landskab i Slagelse, som afvikles fra den 30. august til 1. september. På messens førstedag, onsdag den 30. august, hejses Pellenc-flagene på Nomaco-standen, og den nye danske importør vil være klar med et omfattende udvalg af Pellenc-produkter.

”I øjeblikket har vi 20 Pellenc-forhandlere klar i Danmark, og mange af dem lægger naturligvis vejen omkring standen på Have & Landskab. Her kan gæsterne også hilse på både Emil Pedersen, som er produktansvarlig for Pellenc i hele Danmark, og det øvrige Nomaco-salgsteam”, siger Nomaco-direktør Benny Svenningsen.

Christian Hjortmar med beskæresaksen Pellenc C35-45, som deltager som firmanyhed i dysten om Maskinleverandørernes Innovationspris på Have & Landskab.

Dag-til-dag levering

Alle Pellenc-maskiner distribueres fremover direkte til forhandlerne i hele Skandinavien fra Nomacos centrallager i Sverige. Lagerhallen ligger ved Arlanda-lufthavnen ved Stockholm, og det giver mulighed for hurtig levering dag-til-dag til forhandlerne i både Sverige, Norge og Danmark.

”Den helt officielle overdragelse til Nomaco bliver medio september, hvor vi overtager både service og garantiforpligtelser. Men det er jo oplagt at benytte Have & Landskab til at kippe med flaget for vores nye samarbejde med Pellenc, som i øvrigt fylder 50 år netop i år”, fortæller Benny Svenningsen.

På Pellencs produktliste står blandt andet beskæresakse, buskryddere, hækkeklippere, kultivatorer, kædesave, løvblæsere, græsklippere og bindemaskiner. Alt sammen elektrisk og med batteripakken i en sele på brugerens ryg. Det giver den franske producent et meget stort kundesegment af blandt andre kommuner, planteskoler, gartnere, boligselskaber, kirkegårde, golfbaner og andre med udendørs vedligeholdelse af grønne arealer.

Pellenc ligger i Pertuis et halvt hundrede kilometer nord for Marseille i det sydlige Frankrig. Fabrikken har omkring 2000 medarbejdere.

Oplev Nomaco Danmarks produkter på stand F1 på Maskinmarken til Have & Landskab ’23.