Have & Landskab i rivende udvikling åbner for de gratis billetter til HL23

Have & Landskab i rivende udvikling åbner for de gratis billetter til HL23

Nu kan man hente gratis billet til HL23 på www.haveoglandskab.dk. Som de sidste mange år forventer Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche omkring 250 udstillere og over 10.000 besøgende i løbet af de tre udstillingsdage 30. og 31. august samt 1. september 2023.

Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche – Have & Landskab – åbner nu for de gratis billetter til publikum (hent billet HER). Det sker samtidig med et rivende standsalg og et væld af nye initiativer såsom etableringen af 4.500 m2 forsøgsarealer med pesticidfri ukrudtsbekæmpelse, et 1.000 m2 kirkegårdsområde med demonstrationsbeplantninger og ikke mindst lanceringen af koncepterne HL365 og HLviden, der med arrangementer i hele landet og en online videnportal skal gøre fagligheden tilgængelig året rundt.

Derfor er der ikke noget at sige til, at udstillerne flokkes til Have & Landskab, som aldrig før, pointerer bestyrelsesformand i Have & Landskab, Joel Klerk.

”Vi har valgt at gå målrettet efter at skabe den bedst mulige udstilling fremfor at den størst mulige udstilling. Det synes jeg, at vores nye initiativer viser med al tydelighed. Men alligevel er det jo rart, at branchen bakker op og køber stande som aldrig før, så de kan stå klar til at præsentere deres løsninger for branchens fagfolk til sommer. Vi har således solgt hele 207 stande allerede nu mod 170 på samme tidspunkt før sidste udstilling. Men ud over alt det nye skal man jo huske, at Have & Landskab først og fremmest er et menneskeligt samlingspunkt, hvor vi mødes og griner og udveksler erfaringer og bliver klogere sammen i tre dage i høj sol,” siger Joel Klerk, der desuden er indehaver af Joel Klerk Planteskole og er brancheforeningen Danske Planteskolers repræsentant i Have & Landskabs bestyrelse.

Have & Landskab er en sjælden succes

De professionelle anlægsgartnere er blandt udstillingens mest trofaste besøgsgrupper, og hos Danske Anlægsgartnere er direktør Michael Petersen heller ikke sen til at erklære Have & Landskab for en af branchens helt store succeser.

Have & Landskab arbejder for at gøre branchens viden tilgængelig hele året rundt. Det sker med en række faglige træf mellem udstillingerne (foto fra Efterårstræf 2022 på P. Kortegaards Planteskole) og HLviden – en videnportal på www.haveoglandskab.dk

”Når man ser på andre dele af faget og på andre brancher, er det jo tydeligt, at det er svært at få fagudstillinger til at vokse og trives. Men uanset opgangstider eller nedgangstider ligger Have & Landskab fast på over 250 udstillere og omkring 10.000 til 11.000 besøgende fagfolk, og det er altså over en tredjedel af alle, der er beskæftiget i den grønne branche. Det skyldes blandt andet, at udstillingen i sine over 30 års levetid har formået at forny sig og nu kan præsentere alt fra store demonstrationsarealer over faglige lynkurser til den fulde vifte af løsninger og produkter, som er relevant for fagfolk, der står op hver morgen og går på arbejde i den grønne branche,” fastslår Michael Petersen, som selv kommer til at være at finde på Danske Anlægsgartneres stand under udstillingen den 30. august til 1. september.

”Og udover selve den fysiske udstillings udvikling er de nye initiativer såsom HL365 og videnportalen virkelig med til at fastslå Have & Landskabs betydning i branchen, også mellem udstillingerne. Det synes jeg er både vigtigt og helt på sin plads, for der er så meget viden tilstede her. Den kommer nu i spil med HL365’s faglige træf med både oplæg og konkret markvandring og den nye vidensportals løbende opsamling af alt fra forskningsrapporter til faglige råd.”

Opbakning som aldrig før

Maskinmarken_2021
Der bliver som altid masser af innovation på Maskinmarken i år – både i form af store nyheder men også i den løbende udvikling af klassikerne, lover Maskinleverandørernes sektion for Park, Vej & Anlæg.

Hos Maskinleverandørernes sektion for Vej, Park & Anlæg oplever Bent Tangemann fra Vermeer Danmark A/S også mere interesse for udstillingen end nogensinde før – selv fra Maskinleverandørernes sektion for entreprenører, der ellers traditionelt primært beskæftiger sig med de helt store entreprenørmaskiner.

”Jeg har aldrig opleve opbakningen blandt medlemmerne højere end den er lige nu. Selv entreprenørerne er begyndt at blive ret nysgerrige på, hvorfor det egentligt går så godt med det arrangement i Slagelse, og vi ser, at flere og flere af dem kommer som besøgende, så det er nok bare et spørgsmål om tid, før de også melder sig om udstillere. Jeg tror ikke, at de kan dy sig,” siger Bent Tangemann og fortsætter: ”Men udviklingen i branchen er også så hurtig, at det giver virkelig god mening at tage på udstilling og se alt det nye og også hvordan innovationen påvirker alle klassikerne. Følger du ikke med, mister du simpelthen overblikket over alle forandringerne.”

 

FAKTA: Have & Landskab  

Have & Landskab afholdes på ZBC Jernbjerggaards arealer i Slagelse hvert andet år. Næste gang finder udstillingen sted den 30. og 31. august samt 1. september 2023.

Udstillingen er gratis at besøg for fagfolk og er åben alle tre dage fra 9:00-16:00.

Have & Landskab er ejet og arrangeret af de fire centrale parter i den grønne branche: Danske Planteskoler, Københavns Universitet, Danske Anlægsgartnere og Maskinleverandørerne – Vej, Park & Anlæg.

Hent billetter HER – og husk at du kan følge udviklingen frem mod HL23 på vores sociale medier.