Ny teknologi fjerner ukrudt med mikrobølger

Ny teknologi fjerner ukrudt med mikrobølger

Weed Fighter Pro fjerner ukrudt på fortove ved hjælp af damp, et specialudviklet udtørringsmiddel og mikrobølger. Maskinen kan ses på den grønne sektors udstilling Have & Landskab den 25. – 27. august i Slagelse.

Når Yding Smedie & Maskiner i næste uge udstiller på Have & Landskab bliver det med en stor nyhed på programmet. Virksomheden præsenterer nemlig en nyudviklet ukrudtsmaskine, hvor det bærende princip er mikrobølger.

Weed Fighter Pro, som maskinen hedder, bekæmper ukrudt helt uden brug af pesticider. I stedet udsættes ukrudtet først for damp. Dernæst behandles der med et specialudviklet udtørringsmiddel. Som sidste led i processen behandles ukrudtet med mikrobølger. Maskinen er udviklet af den danske iværksættervirksomhed Weed Fighter. Yding Smedie & Maskiner skal producere og forhandle den nye ukrudtsmaskine.

” Weed Fighter Pro løser den meget store udfordring, som mange har med at fjerne ukrudt effektivt uden pesticider. Maskinen henvender sig til kommuner, regioner, entreprenører, boligforeninger, kirkegårde og anlægsgartnere. Kort sagt alle, der arbejder med vedligehold af befæstede transport- og opholdsarealer,” forklarer direktør Jeppe Rasmussen, Yding Smedie & Maskiner.

Dobbelt så hurtig og dobbelt så effektiv

Med en fremkørselshastighed på op til 5 km/t er Weed Fighter Pro dobbelt så hurtig som fx gasbrændere. Og så er der ingen brandfare. Weed Fighter Pro eliminerer desuden ukrudtet efter blot 2 behandlinger mod 8 behandlinger med gasbrænder. Weed Fighter Pro monteres på en redskabsbærer. Den fås desuden også i en udgave uden mikrobølger.

Weed Fighter Handi er manuelt betjente lansemodeller, der kan komme til på mindre arealer og derfor udgør et godt supplement til den større fortovsmaskine, Weed Fighter Pro.

”Både økonomisk og miljømæssigt er Weed Fighter Pro med i front. Klimabelastningen ligger på mellem 0,03 – 0,07 kg CO2 pr. kvadratmeter pr år. Og den årlige driftsomkostning er på godt 1 krone pr. kvadratmeter. Det er absolut helt i top sammenlignet med andre pesticidfri løsninger,” konstaterer Jeppe Rasmussen.

Weed Fighter Pro er klar til test i slutningen af  2021 og til salg i løbet af 2022.

Komplet program
Udover Weed Fighter Pro omfatter programmet også manuelt betjente ukrudtsmaskiner, der kombinerer damp og et specialudviklet udtørringsmiddel. Ukrudtsbehandlingen foregår her med en håndholdt lanse. Maskinerne er udviklet til at ramme ukrudtet dér, hvor Weed Fighter Pro ikke kan komme til, fx ved hellenalæg, cykelstativer, busskure og hække. Også her er der tale om 100% pesticidfri ukrudtsbekæmpelse. Weed Fighter Handi , som lansemodellen hedder, er enten opbygget i en trailer eller lukket box, der transporteres på en ladbil eller lignende. Weed Fighter Handi fås med varierende tankstørrelse, fra 300 til 1.000 liter.

Om Weed Fighter Pro

 • Anvendes til ukrudtsbekæmpelse på fortove
 • Behandler op til 3.500 kvm pr. time
 • Kræver kun 2 – 5 behandlinger pr. år
 • Årlig driftsomkostning pr. kvm = 1,3 – 2,6 kr
 • Klimabelastning på 0,03 – 0,07 kg CO2 pr. kvm / år
 • Vandforbrug på 0,04 liter vand pr. kvm

Om Weed Fighter Handi

 • Anvendes til ukrudtsbekæmpelse ved helleanlæg, busskure, cykelstativer, bænke, i bede, langs husmure og hække
 • Behandler 500 kvm pr. time
 • Kræver kun 3,5 behandlinger pr. år
 • Årlig driftsomkostning pr. kvm = 5,4 kr
 • Klimabelastning på 0,18 kg CO2 pr. kvm / år
 • Vandforbrug på 0,5 – 5 liter pr. kvm afhængig af underlag

For yderligere information, venligst kontakt

Direktør Jeppe Rasmussen, Yding Smedie & Maskiner, mail: jr@ysm.dk, mobil 40 33 86 89