Ny generation elvogne med vibrationsdæmpning og baghjulstræk

Ny generation elvogne med vibrationsdæmpning og baghjulstræk

Elvogne fra A. Flensborg er meget anvendt inden for den grønne sektor, blandt andet på kirkegårde (OBS! Fotoet er af en eksisterende model)

A. Flensborg (stand C55, Maskinmarken) i Herning lancerer en ny generation af deres kendte PM Park elvogn på årets Have & Landskab i Slagelse. Med patenteret vibrationsdæmpning tilgodeses arbejdsmiljøet og baghjulstrækket er velegnet, når der køres med tunge læs. 

A. Flensborg er specialister i elvogne til det grønne område, herunder til vej & park, boligselskaber, anlægsgartnere og kirkegårde. Den nye generation af elvogne, PM Park, er forbedret med ergonomisk affjedret sæde og affjedret platform for den stående fører, og dermed opfyldes EU-normen for vibrationsdæmpning. Med det nye baghjulstræk og el-hydraulisk bagtip er den velegnet til at køre med tunge læs. Den leveres i en række opbygninger, der skræddersys til formålet. Og med 48 volt batterier og effektiv motorteknologi har den driftstid til en hel arbejdsdag.

Stærk ergonomi og affjedring

PM Park modellen har fået en ergonomisk overhaling med vibrationsdæmpet førerplatform og ergonomisk udformet førersæde. Arbejdstilsynet har fokus på problemer med vibrationer, og der er god evidens for at afhjælpning af vibrationer nedsætter risikoen for smerter og skader. Men da elvogne ofte skal kunne operere på minimal plads er det ikke nemt at løse. Derfor har man hos A. Flensborg allieret sig med fysioterapeut Erik Schmidt, som har udviklet og patenteret et system, der fylder meget lidt og som effektivt reducerer vibrationerne. Dermed opfylder PM Park EU-bekendtgørelsen EN13059 mht. vibrationsdæmpning.

Den nye PM park fra A. Flensborg er udstyret med baghjulstræk og tiplad og har fået installeret effektiv vibrationsdæmpning, der giver langt bedre komfort for føreren.

Baghjulstræk og tiplad

Hidtil har elvogne fra A. Flensborg udelukkende været med forhjulstræk. Men med den nye PM Park kan kunderne også vælge med baghjulstræk, som er af den fine type med differentiale og lukket transmission. Det er noget som have- & parkområdet har efterlyst, specielt når der køres med tunge læs og i kuperet terræn. Nyt er også, at ladet kan udstyres med el-hydraulisk bagtip og sammen med det nye styretøj, der er med servostyring, er det med til at øge komforten.

Driftstid til en hel arbejdsdag

PM Park modellen er opdateret med den nyeste motorteknologi på markedet i form af en kraftig 48 volt elmotor, der er af den kulfrie type og med høj energiudnyttelse på op til 98 procent, og ydermere regenereres energien under motorbremsning. Motoren er af den kulfrie type, der kræver meget lidt vedligeholdelse og holder til mange års drift.

Batterimonteringen er seneste generation af 48 volt lithium-ion batterier, som er meget energieffektive, vedligeholdelsesfrie og har en væsentlig længere levetid end traditionelle batterier. Selv sjatladninger tåler batteritypen, og A. Flensborg giver 3 års garanti på batterierne. I praksis har PM Park en driftstid, der overstiger en normal arbejdsdag.

A. Flensborg har gennem en årrække udelukkende satset på el-drevne vogne, der sikrer miljøvenlig og støjfri drift, og med den seneste generation er der ifølge virksomheden endnu færre argumenter for at vælge benzin- og dieseldrevne vogne.

Om A. Flensborg

A. Flensborg er det foretrukne valg inden for elvogne i Danmark. De el-drevne vogne, der markedsføres under navnet AF Truck, bruges inden for parkområdet, kirkegårde, boligselskaber, hospitaler, industri mv. A. Flensborg modellerne bruges til en række applikationer ude og inde og i forbindelse med service, transport og intern logistik. A. Flensborg er pionerer på området og siden 1957, hvor produktionen startede, er der produceret 15.000 vogne.

A Flensborg, Herning Maskinfabrik A/S, er grundlagt i 1933 og beskæftiger ca. 20 medarbejdere. Hovedkvarteret ligger på Mørupvej i Herning, hvor alle AF Truck-modellerne produceres.

www.af-truck.dk

Yderligere information

Norbert F.V. Ravnsbæk, adm. direktør i A. Flensborg, Herning Maskinfabrik A/S

Telefon: +45 4028 4554

nfvr@aflensborg.dk