Millimeter afgør vinderne af DM for anlægsgartnere og brolæggere

Millimeter afgør vinderne af DM for anlægsgartnere og brolæggere

Anlægsgartnereleverne Steffen Ryberg (praktikvirksomhed: Anlægsgartner Allan Larsen) og Lasse Kjeldstrøm (praktikvirksomhed: Lillevang) fra Kold College nyder en velfortjent øl som Danmarksmestre.

(OBS! Find flere fotos i høj opløsning HER og find navne og alle oplysninger om anlægsgartnereleverne HER og brolæggereleverne HER)

Landets bedste anlægsgartnerelever og brolæggerelever blev kåret til de to Danmarksmesterskaber på Have & Landskab, hvor også Arbejdsmiljøprisen blev uddelt for første gang blandt de spirende anlægsgartnere.

Der var bogstaveligt talt kamp til stregen, da vinderne af både DM for anlægsgartnerelever og DM for brolæggerelev blev afgjort på Have & Landskab. I dag kan anlægsgartnereleverne Lasse Kjeldstrøm (praktikvirksomhed: Lillevang) og Steffen Ryberg (praktikvirksomhed: Anlægsgartner Allan Larsen) fra Kold College dog kalde sig Danmarksmestre, og det samme er tilfældet for brolæggereleverne Rasmus Nørgaard Andersen (praktikvirksomhed: JA brolægning) og Theis Lauersen (praktikvirksomhed: Sven Erik Lind A/S) fra Learnmark Horsens. Men der var brug for målfoto for at finde sejrherrerne, fortæller uddannelseskonsulent John Hvass fra Byggeriets Uddannelser, der både var med i dommerkomitéen for brolæggerkonkurrencen og med i den praktiske afvikling over de tre udstillingsdage.

Brolæggereleverne Theis Lauersen (praktikvirksomhed: Sven Erik Lind A/S) og Rasmus Nørgaard Andersen (praktikvirksomhed: JA brolægning), begge fra Learnmark Horsens, slog Skillsmestrene fra 2020 – Lasse Holmqvist og Martin Kamper Rysgaard – og kan nu kalde sig Danmarks bedste brolæggerelever.

”Vi dommere måtte finde en rotorlaser for at få så nøjagtige mål som muligt, for de lå vanvittigt tæt. Men oplevelsen har været fantastisk, og det er jo et helt andet setup end på Skills.

På Skills kommer mest folkeskoleelever, men her er det fagfolk, så det er topprofessionelle tilskuere, der har stået og kigget dem over skuldrene,” fortæller John Hvass, som gerne gentager succesen med DM på Have & Landskab en anden gang.

Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen (A) havde også rosende ord med på vejen til begge vinderhold, som han roste for håndværk fra øverste hylde i absolut spitzenklasse og fortalte, at dommerne var overbevist om, at de alle ville blive fantastiske håndværkere. Det tilsluttede Oldermand i Brolæggerlauget, Claus Erik Johnsen sig, da han trods sine mange år som skuemester aldrig havde oplevet så tæt et forløb før.

Ved kåringen af anlægsgartnerkonkurrencen fortalte 3Fs Flemming Madsen, der også er med i Det fællesfaglige udvalg for anlægsgartneri, at han havde været imponeret over elevernes indsats:

”Det er anderledes at være anlægsgartner end mange andre håndværksfag. Man skal typisk arbejde i teams, og det kræver noget at arbejde tæt sammen. Her var det opløftende at opleve, at der ingen konflikter var over de tre dage,” lød det fra Flemming Madsen.

Emil Baunegaard Petersen (tv) fra praktikvirksomheden Greenwork ApS og Tobias Lindgren Skrydstrup med praktikvirksomheden Den Unge Gartner A/S – begge fra Vilvorde – vandt Arbejdsmiljøprisen.

Hver vinder modtog foruden hæderen et rejsegavekort på 2.500 kr. sponsoreret af Semitech – et gavekort som evt. kan bruges på rejsen til VM i Skills, som DM-sejren også kvalificerer til.

Danske Anlægsgartneres “Arbejdsmiljøprisen” også uddelt

Som noget nyt blev anlægsgartnereleverne også vurderet på, hvor sikkerhedsmæssigt korrekt de arbejdede, og vinderne løb DAGs Arbejdsmiljøprisen og et gavekort på 3.000 kr. hver til indkøb af sikkerhedstøj mv. hos sponsorerne Bacher. Det blev Emil Baunegaard Petersen (praktikvirksomhed: Greenwork ApS) og Tobias Lindgren Skrydstrup (praktikvirksomhed: Den Unge Gartner A/S) – begge fra Vilvorde, der fik hæderen og gavekortene.