HL21: Gå ikke glip af nyhederne på maskinområdet

CAST 33 TLX Carbon fra Sønderup Maskinhandel A/S er en af de 21 deltagende maskiner i Maskinleverandørernes Innovationspris og har 4WD hydrostatisk transmission med Proclain Dual speed hjul motorer, der giver ekstra brydekraft samt en tophastighed på 20 km/t.

HL21: Gå ikke glip af nyhederne på maskinområdet

MASKINMARKEN Have & Landskab giver det fulde overblik over udviklingen indenfor maskiner, redskaber og styring, som sker med syvmileskridt i disse år.

Kom på HL21, hvis du vil undgå fejlkøb og forkerte investeringer i din virksomhed eller kommunens materialegård i de kommende år. Så kontant fastslår bestyrelsesmedlem i Maskinleverandørerne, Bent Tangemann, situationen op til Have & Landskab i næste uge.

Han pointerer også, at de 21 maskiner og redskaber, som deltager i Maskinleverandørernes Innovationspris på Have & Landskab, er bare toppen af isbjerget, når det gælder maskinudviklingen.

”Der sker en voldsom innovation på alle områder i disse år, og på Have & Landskab gør Innovationsprisen det let at orientere sig i de væsentligste nyheder fra Maskinleverandørernes medlemmer. Men når man besøger udstillingen som maskinfører, indkøber eller anden fagperson, der har sin daglige omgang med maskiner og redskaber, skal man gøre sig selv den tjeneste at orientere sig i den omfattende viden og hele paletten af produkter på maskinområdet, som HL21 stiller til rådighed,” understreger Bent Tangemann, der også er administrerende direktør i Vermeer Danmark A/S og fortsætter: ”Man får ganske enkelt intet andet sted det fulde overblik over de stadig flere maskinløsninger på en enkelt dag.”

e-Ride S500 giver dig imponerende komfort, kraft og dækning i en batteridrevet maskine. Havetraktoren e-Ride S500 drives af et kraftfuldt STIGA kvalitetsbatteri (Li-Ion) på 40 Ah, som er udviklet og testet af STIGA i Europa, og som gør det muligt at klippe helt op til 4500 kvm på en opladning. Den er udstyret med et praktisk, overskueligt instrumentbræt, eco-mode, fartpilot og LED-forlygter til sikker klipning under dårlige lysforhold.

Han håber derfor, at fagfolkene vil finde tiden til at besøge HL21 trods en travl hverdag.

Store landvindinger

Vinderne af Innovationsprisen er allerede fundet, men branchedirektør i Maskinleverandørerne, Klaus Nissen vil ikke afsløre nogen navne, før kåringen onsdag den 25. august klokken 12:00 på Maskinmarken på Have & Landskab. Han tør dog godt løfte sløret for de overvejelser, som ligger bag juryens bedømmelse.

”Selvom det er vidt forskellige maskintyper og redskaber vi sammenligner, er det alligevel ikke et spørgsmål om at sammenligne pærer og bananer. Den råde tråd er at se på selve nytænkningen og vurdere, om den pågældende løsning eller teknologi er banebrydende – både generelt og i forhold til den enkelte maskintype,” forklarer Klaus Nissen, som ikke overraskende pointerer, at den mest iøjefaldende trend for tiden uden tvivl er udviklingen fra brændstofmotorer til eldrevne løsninger.

”For bare et par år siden var det ret eksotisk at udskifte nogle af sine maskiner til el og man skulle planlægge den daglige drift omkring opladning og så videre. Nu er der imidlertid sket så store landvindinger, at de eldrevne modeller indgår som en standardiseret del af hverdagen, som du kan stole på,” siger Klaus Nissen.

Han påpeger dog også den rivende innovation, der foregår omkring de stadig flere ”smart features”, hvor maskinen taler sammen med f.eks. en iPad, og hvor flere funktioner er koblet sammen og kan styres via telefon og flådestyring, så arbejdsgangene bliver lettere.

Pris-debutant med 5 nyheder

Sønderup Maskinhandel A/S deltog hverken i Maskinleverandørernes Innovationspris ved HL17 eller HL19. Ved dette års Have & Landskab får virksomheden dog en stærk debut i konkurrencen, hvor de har stillet op med hele fem nyheder, fortæller direktør Ole Hosbond.

NOMACO Danmark A/S stiller op med tre nyheder i Innovationsprisen. Bl.a. Melex N-Truck el-lastbil: En banebrydende 100% elektrisk drevet 3,5 tons lastbil med lasteevne på lad-/platform på helt op til 2 tons. Bilen drives af et 30 Ah Litiumbatteri som er placeret i bunden af lastbilen. Bilen klassificeres under kategori N1, – og kan derfor køres af personer med lille kørekort (B), og har en max transporthastighed på 65 K/mt., samt en rækkevidde på op til 150 Km pr. opladning.

”Det skyldes en kombination af, at vi har nye el-drevne produkter på programmet, og at der er sket en videreudvikling af vores skråningsklippere, som gør maskinerne lettere anvendelige og gør, at de kan bruges til flere ting,” forklarer Ole Hosbond, der ser frem til at vise tre nyheder i den lille kategori for ”småmaskiner” og to nyheder i den store kategori ”Øvrigt materiel”.

”Der har jo været en lang periode, hvor vi ikke har haft mulighed for at køre opsøgende salg og for alvor vise kunderne vores nyheder. Vi har savnet udstillingerne, så det bliver godt at få branchen samlet igen,” lyder det fra Ole Hosbond.

50 års erfaring med elbiler

Endnu en debutant til Maskinleverandørernes Innovationspris er NOMACO Danmark A/S. Men virksomhedens produkter og holdet bag er absolut ikke debutanter på maskinområdet, understreger CEO Benny Svenningsen, der selv som tidligere indehaver af Svenningsens A/S vandt 3. pladsen i Maskinleverandørernes Innovationspris på sidste Have & Landskab. Og han ser NOMACOs tre nyheder som oplagte kandidater til at løbe med podiepladser til HL21.

”Vi præsenterer jo bl.a. den nye N-Truck fra MELEX, som har produceret elbiler i 50 år. Det helt unikke er, at vi dermed stiller op med en firhjulstrukken lastbil med hele to tons lasteevne i en maskine på under 3.500 kilo, som altså stadig kan køres med lille kørekort,” forklarer Benny Svenningsen om en af de to verdensnyheder, som NOMACO Danmark A/S præsenterer i konkurrencen. Men det er ikke den eneste grund til, at Benny Svenningsen ser frem til HL21.

”I hele 2020 måtte vi ikke besøge kommunerne. Derfor glæder vi os ekstremt meget til at præsentere maskinerne og ikke mindst os selv, for NOMACO er jo et nyt selskab, selvom vi alle er garvede folk i branchen.”

Alle maskinerne og mere info

Se alle 21 konkurrerende nyheder i Maskinleverandørernes Innovationspris HER.

Have & Landskab afholdes på ZBC Jernbjerggaards arealer i Slagelse den 25. til 27. august 2021.