Flere kommuner får øjnene op for at leje byrumsinventar

Flere kommuner får øjnene op for at leje byrumsinventar

Flere og flere kommunerne vælger at leje byrumsudstyr. Det kan både være pga. af begrænsede budgetter, et midlertidigt behov for flere siddepladser fx i sommerperioden eller i forbindelse med kulturuger, eller fordi man ved at leje møblerne kan prøve muligheder af inden man vælger at investere store beløb i indretning af nye byrum. Samtidig er den stigende bevidsthed omkring miljø og forbrug af ressourcer med til at skubbe kommunerne i nye retninger, når der skal købes ind til torve og parker.

Når der skal skabes liv på døde torve eller turisterne rykker ind i sommerperioden, vælger et stigende antal kommuner at leje byrumsmøbler midlertidigt til formålet. Det mærker den fynske virksomhed, TimberNest, som udlejer deres sociale møbler på månedsbasis. ”En rigtig stor del af vores indtjening kommer fra udlejning til kommuner og cityforeninger, som gerne vil løfte udvalgte områder i deres lokalsamfund i en begrænset periode”, siger Kristian Grove, stifter og ejer af TimberNest.

Han fortæller at virksomheden i sine tidlige år primært lejede ud til festivaler og koncerter, men i løbet af 2020 og 2021 har oplevet en stigende efterspørgsel på leje fra især kommuner og cityforeninger. ”Vi mærker en trend med at skabe midlertidige aktiviteter i gågader, nybyggede områder eller tomme butikslokaler, som kan give borgere en ny eller forbedret tilknytning til området. Her passer vores møbler ofte rigtig godt ind, både fordi de kan lejes, men også fordi de tilbyder en anderledes måde at være sammen på”, siger Kristian Grove.

Ifølge Kristian er der flere årsager til at kommunerne vælger at leje. Det kan både være pga. af begrænsede budgetter, et midlertidigt behov for flere siddepladser fx i sommerperioden eller i forbindelse med kulturuger, eller fordi man ved at leje møblerne kan prøve muligheder af inden man vælger at investere store beløb i indretning af nye byrum. Samtidig er den stigende bevidsthed omkring miljø og forbrug af ressourcer med til at skubbe kommunerne i nye retninger, når der skal købes ind til torve og parker.

Du kan opleve TimberNests sociale møbler på Have & Landskab 2021 ved Parken 1A.