Elmaskiner til hele dagen vinder Maskinleverandørernes Innovationspris

Elmaskiner til hele dagen vinder Maskinleverandørernes Innovationspris

(HENT FOTOS I HØJ OPLØSNING VED AT KLIKKE PÅ BILLEDERNE – hent fotos af alle vindende maskiner HER)

Det blev igen elmaskinerne, som løb med topplaceringerne, da vinderne af Maskinleverandørernes Innovationspris blev afsløret på Maskintorvet på Have & Landskab onsdag den 25. august klokken 12:00, hvor Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen (A) også var på pletten til at overrække priserne og tage en snak med vinderne.

Direktør Benny Svenningsen fra NOMACO Danmark A/S forklarer her Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen (A) om den fuldelektriske AllTrac 8015F redskabsbærer, der fik førstepladsen i kategorien “Øvrigt materiel” i Maskinleverandørernes Innovationspris

I kategorien ”Øvrigt materiel” var det den fuldelektriske redskabsbærer AllTrec 8015F fra NOMACO Danmark A/S, der løb med førstepladsen, mens GMR maskiner A/S fik guldet i kategorien ”Småmaskiner” med den elektriske løvsuger STAMA MK10.

I alt var 21 maskiner opstillet i konkurrencen, så fagjuryen bag afgørelsen har haft nok at se til, fortæller jurymedlem og anlægsgartnermester Troels Skov Larsen fra Anlægsgartnerfirmaet Skov Larsen ApS. Han pointerer, at selv om vinderne begge præsenterer nye løsninger indenfor ergonomi og sikkerhed, er det især maskinernes eldrift, som i særklasse har været opfindsom.

”Det er ikke til at komme udenom, at der virkelig er sket noget indenfor el-maskinerne. NOMACOs vinder har eksempelvis meget stor kapacitet og kraftige batterier, og så lagde vi også vægt på, at redskaberne bliver trukket elektrisk, hvor man ellers primært ser hybridløsninger. GMRs løvsuger har også taget et stort skridt indenfor de eldrevne maskiner. Her har vi desuden skelet til, hvor mange professionelle rent faktisk kan få glæde af sådan en maskine, og det er tilfældet for både kirkegårde, kommuner og os anlægsgartnere,” forklarer Troels Skov Larsen.

Fuldelektrisk, 4WD redskabsbærer, også til store redskaber

Hos NOMACO Danmark A/S er direktør Benny Svenningsen stolt af førstepladsen i kategorien ”Øvrigt materiel”, men han ser også mange gode grunde til, at netop AllTrec 8015F løb med guldet.

GMR maskiner A/S fik førstepladsen for deres elektriske løvsuger STAMA MK10 i kategorien “Småmaskiner” i Maskinleverandørernes Innovationspris.

”Den er simpelthen bygget fra bunden som en fuldelektrisk, professionel redskabsbærer. Tit ser man, at folk tager en dieselmaskine og prøver sætte en elmotor i. Og som den eneste eldrevne redskabsbærer har den 4-hjulstræk, og foruden at redskabet er drevet 100% på el, så kan den også arbejde en fuld arbejdsdag. Selv med det helt store klippebord på 2,7 meter kan den køre i otte timer uden problemer. Og hvis du kører med en traditionel ukrudtsbørste kan den køre 16 timer,” siger Benny Svenningsen og fremhæver desuden, at maskinen altid er opkoblet til fabrikken, så man i rette tid får at vide, hvis batteriet er lavt eller maskinen trænger til service.

Støjsvag løvsuger kører hele dagen på el

Hos GMR maskiner A/S har direktør Niels Kirkegaard for første gang kunnet opstille maskiner til innovationsprisen efter, at han er stoppet som formand for Maskinleverandørernes sektion Park, Vej & Anlæg. Onsdag blev virksomhedens første deltagelse i konkurrencen så belønnet med en førsteplads i kategorien ”Småmaskiner”, og det skyldes at løvsugeren STAMA MK10 er fuldt elektrisk, mener Niels Kirkegaard.

”Løvsugere er en af de største, enkeltstående støjkilder i vores branche, og når vi her kan præsentere en 100% elektrisk maskine, betyder det, at vi er nede på et støjniveau, så du ikke behøver høreværn. Det er en stor forandring for dem, som rent faktisk skal betjene maskinen, men ikke mindst også for brugerne på eksempelvis en kirkegård, hvor du gerne vil have så lidt støj som overhovedet muligt. Der bliver snakket meget om elmaskinerne og debatteret om, at de kan erstatte det eksisterende materiel, men her har vi en maskine som direkte 1-til-1 erstatter en eksisterende, benzindreven maskine. Ikke noget med forbehold for køretid eller omdrejninger,” fastslår Niels Kirkegaard.

De tre vindere i kategorien “Småmaskiner” kom fra GMR maskiner A/S, Stemas A/S og NOMACO Danmark A/S

Alle vinderne

Nedenfor kan du se mere om alle de vindende maskiner i hver af de to kategorier:

1. plads i kategorien ”Småmaskiner”: STAMA MK10 / GMR maskiner A/S.
Juryen lagde vægt på: Let vedligehold, bruges det meste af året, ingen støj – kun ved sug, sug ved fuld kapacitet ved 100 omdrejninger.

2. plads i kategorien ”Småmaskiner”: APS 1135we og APS 1340we / Wacker Neuson / Stemas A/S.
Juryen lagde vægt på: Starter med det samme – ingen træk, billig vedligehold, starteftersyn, samme støj fra plader som andre maskiner.

3. plads i kategorien ”Småmaskiner”: B-Torpedo 4WD Raymo / NOMACO Danmark A/S.
Juryen lagde vægt på: Alsidig, kan køre på hældninger, hybrid – til brug ved flere typer områder/behov, lav højde.

De tre vindere i kategorien “Øvrigt materiel” kom fra NOMACO Danmark A/S, Henrik A. Fog A/S og V. Løwener A/S

1. plads i kategorien ”Øvrigt materiel”: AllTrec 8015F / NOMACO Danmark A/S
Juryen lagde vægt på: Type 2 ladestik, 8-16 timer, stor kapacitet, drift med store redskaber, store klipper, miljø, alsidig og brugervenlig.

2. plads i kategorien ”Øvrigt materiel”: MeanGreen – DreamCut EVO / Henrik A. Fog A/S
Juryen lagde vægt på: Punkterfri hjul, fuld elektrisk – lave vedligeholdelsesomkostninger, lader mens den kører, innovativ.

3. plads i kategorien ”Øvrigt materiel”: RAVO 5 e-serien / V. Løwener A/S
Juryen lagde vægt på: Miljø, 100% eldreven, fungerer bare.