Verdensnyhederne står igen i kø på HL21

Verdensnyhederne står igen i kø på HL21

Hold øje med logoet! En, to eller tre idépærer i et tandhjul markerer, at du på den pågældende stand kan opleve enten en firmanyhed, Danmarksnyhed eller decideret Verdensnyhed, som deltager i konkurrencen om Maskinleverandørernes Innovationspris på årets store fagudstilling.

21 spritnye maskiner og redskaber står klar til at dyste om Maskinleverandørernes Innovationspris på Have & Landskab i Slagelse den 25. til 27. august – og for hele otte maskinernes vedkommende er der tale om deciderede Verdensnyheder. Men det er ikke kun maskinproducenterne, som udvikler på livet løs. Også selve Innovationsprisen er ændret og vil i år være opdelt i to kategorier – én for større materiel og en for småmaskiner såsom walk-behind græsklippere, håndholdte buskryddere og lignende, fortæller branchedirektør hos Maskinleverandørerne, Klaus Nissen.

”Til HL17 og HL19 havde vi kun de store maskiner med i konkurrencen, men med dette initiativ udvider vi paletten og giver indkøberne et mere komplet billede af mulighederne på markedet,” forklarer han.

De 21 Firma-, Danmarks- og Verdensnyheder fordeler sig med 7 nyheder blandt småmaskinerne og 14 i den større kategori, og ifølge Klaus Nissen er der sket produktudvikling over hele feltet.

”Der er selvfølgelig meget fokus på eldrift. Det er jo en udvikling, som vi ser overalt, og som indkøberne har stor interesse i. Det samme gælder maskiner med forbrændingsmotorer, som skal leve op til STAGE-kravene. Men også indenfor sikkerhed, ergonomi og miljø er der reelle Danmarks- og Verdensnyheder på programmet, så det bliver spændende at opleve live.”

Juryen er klar

Igen i år kommer konkurrencens maskinnyheder til at være markeret på oversigtskort og med skilte på de enkelte stande med en, to eller tre lysende idépærer, alt efter om der er tale om en Firmanyhed, Danmarksnyhed eller Verdensnyhed.

De mange nyheder er blevet vurderet og kategoriseret af et uafhængigt ekspertpanel bestående af fire fagfolk med vidt forskellig baggrund. Det drejer sig om teknisk ansvarlig i Furesø Kommune, Benny Petersen Bach, kirkegårdsleder ved Gauerslund Kirke, Aksel Jensen, anlægsgartnermester Troels Skov Larsen fra virksomheden Th. Skov Larsen samt Maskinleverandørernes Klaus Nissen.

Om arbejdet i juryen fortæller Benny Petersen Bach:

”Der var helt klart flere øjenåbnere blandt de nyheder, som vi har vurderet. Uden at afsløre for meget kan man også generelt sige, at el-maskinerne bliver kraftigere, og at de forskellige udviklinger i forhold til støj og emissioner er godt, når vi skal lave APV i kommunen. Nu glæder jeg mig bare til at komme ned på udstillingen og stifte bekendtskab med maskinerne i virkeligheden,” siger Benny Petersen Bach, som selv er ansvarlig for Furesø Kommunes maskinpark, hvor der efterhånden kun er to køretøjer tilbage med forbrændingsmotor.

Både til HL17 og HL19 løb H.A. Fog med førstepladsen i Maskinleverandørernes Innovationspris. Her håber Karsten Fog på at gentage succesen til HL21, hvor virksomheden deltager med hele fem nyheder.

Dobbelt-vinder: ”Hattrick er måske utopi”

Både til HL17 og HL19 var det H.A. Fog A/S, der løb med sejren i Maskinleverandørernes Innovationspris, og til HL21 har indehaver Karsten Fog meldt sig på banen med hele fem nyheder – fire maskiner og en ny styreenhed.

”Vi er meget fokuserede på el, og det var vores eldrevne zero-turn klipper Mean Green, som vi vandt med sidste gang. I år er vi klar med en ny og større model, men også med bl.a. en reel elbil med størrelse som en varebil og godkendt til at køre på landevejen, altså en rigtig bil,” fortæller Karsten Fog, som trods tidligere års succes ikke tør tage en sejr ved HL21 for givet. ”At lave hattrick er måske utopi, men vi har da nogle gode kandidater med, så lad os nu se.”

Andre interesserede må også væbne sig med tålmodighed, da der først bliver løftet for sløret for de 21 nyheder, når Have & Landskab løber af stablen i Slagelse. Her vil top tre i Maskinleverandørernes Innovationspris blive kåret på Maskintorvet klokken 12:00 på åbningsdagen den 25. august.

Hvem er med?

Følgende virksomheder dyster om Maskinleverandørernes Innovationspris, så hold øje med skiltene på disse stande:

  • Løwener A/S
  • Sønderup Maskinhandel A/S
  • STIGA A/S
  • Egholm A/S
  • Henrik A. Fog
  • NOMACO Danmark A/S
  • Lindholdt Maskiner A/S
  • GMR Maskiner A/S
  • Stemas A/S

For generel information om udstillingen og gratis billet, besøg www.haveoglandskab.dk

Have & Landskab afholdes på ZBC Jernbjerggaards arealer i Slagelse den 25. til 27. august 2021.