For første gang: AMU-kursus på Have & Landskab

For første gang: AMU-kursus på Have & Landskab

Deltagerne på AMU-kurset skal bl.a. ud og finde inspiration på HLs 14 hektar store udstillingsareal

Have & Landskab ’21 tegner allerede til at blive en stor faglig oplevelse med en række omfattende demonstrationsprojekter og DM for både anlægsgartner- og brolæggerelever. Men nu udvider udstillingens bestyrelse paletten af aktiviteter endnu mere ved at tilbyde AMU-kurset ”Udvikling af teams – faglighed i forandring” under udstillingen. For første gang vil gæsterne altså kunne videreuddanne sig i AMU-regi på selve Have & Landskab. Initiativet sker for at sikre, at kursusdeltagerne får mest muligt ud af den enorme mængde information, som er til rådighed på HL21, forklarer bestyrelsesformand for Have & Landskab og adjungeret professor ved Københavns Universitet, Palle Kristoffersen.

”Vi har i forvejen en ramme, som præsenterer al den mangfoldighed af udstyr og viden, der findes i branchen. Den ramme skylder vi hinanden at udvikle løbende, og her er et solidt AMU-kursus med fokus på netop en faglighed i forandring et indlysende valg. Med et AMU-kursus som afsæt kan gæsternes besøg blive endnu mere fokuseret, og dermed give det løft i viden og inspiration, som må være målet med ethvert besøg på Have & Landskab,” understreger Palle Kristoffersen, der har endnu en vigtig pointe til de professionelle i en grøn branche, som har uhørt travlt for tiden.

Der bliver arbejdet hårdt i den grønne branche i år. Men husk at sætte tid af til at blive klogere sammen – og det er netop formålet med AMU-kurset på HL21. Foto: AMU Nordjylland, Sandmoseskolen

”Alle grønne fagfolk knokler på livet løs og har i dén grad fortjent en dag med latter og kollegaer. Men både fagligt og professionelt har vi simpelthen også brug for at se hinanden og sammen blive klogere på den rivende udvikling i alle dele af faget, og her tænker jeg alt fra på biodiversitet over nye driftsmetoder til de teknologiske syv-mile-skridt, der sker for tiden.”

(OBS Besøg Have & Landskabs nye side for AMU-kurset og tilmeld jer på de enkelte udstillingsdage HER)

Udvikling overalt i faget

Det nye tiltag med temaet ”Faglighed i forandring i den grønne branche” kommer til at klæde deltagerne på til at begå sig fagligt i en hverdag, som er under voldsom forandring i disse år. Det fortæller fagkonsulent i Danske Anlægsgartnere, Kim Tang, der kommer til at være en af lærerne på kurset.

”Der kommer hele tiden nye materialer og nye opgavetyper, som man er nødt til at blive opdateret på. Pludselig skal anlægsgartnere vide, hvordan man laver jernkanter. De ser også flere opgaver med brostensmure, som mures op med beton, hvilket ellers traditionelt er murerarbejde. For slet ikke at nævne det stigende krav om flere blomsterenge og vildenge, som kræver en anden tilgang i både drift og anlæg end både planlæggere og anlægsgartnere er vant til. Så selv om hverdagen buldrer afsted, er det vigtigt, at personalets viden holder trit med udviklingen,” siger Kim Tang.

Deltagerne skal samle inspiration

AMU Nordjylland, Sandmoseskolen har stået for at sammensætte et optimalt kursusprogram til de mange praktikere, som besøger udstillingen. Det har været en interessant opgave, forklarer centerchef på AMU Nordjylland, Søren Himmelstrup, der ser rammerne på HL21 som optimale til at få videreudviklet de grønne fagfolk.

”Man kan kalde initiativet et udviklingsprojekt, som bygger videre på AMU-kurset ”Udvikling af Teams”. Derfor kommer det til at fokusere på de særlige muligheder og udfordringer som den teknologiske udvikling giver ethvert sjak eller team af medarbejdere. Og her får de stor gavn af, at Have & Landskab jo samler alle branchens leverandører, så kursisterne skal også ud og sondere terrænet af to omgang og komme tilbage og diskutere de teknologier, metoder og så videre, som de kan se en fordel i at inddrage i deres daglige arbejde,” forklarer Søren Himmelstrup.

Kort om kurset

AMU-kurset har titlen ”Udvikling af teams – faglighed i forandring”, er af 1 dags varighed (7,4 timer) og bliver afholdt alle tre udstillingsdage fra den 25. til 27. august. Virksomhederne kan søge VEU-godtgørelse på helt traditionel vis.

Kurset tilbyder et forløb, hvor deltagerne indgår i en læringsproces, der tager udgangspunkt i de teknologier og driftsformer, som præsenteres på Have & Landskab. Der vil være ture i felten og drøftelser af, hvordan løsningerne kan inddrages i de daglige arbejdsopgaver og ikke mindst den måde arbejdet organiseres på. Der vil både blive arbejdet med indsigt i nye teknologier med relation til deltagernes hverdag, indsigt i nye belægningsmaterialer, planter og driftsmetoder samt diskussion af, hvordan de nye fagligheder implementeres.

Tilmelding og mere information

Alt om tilmelding, priser, kursusprogram mv. kan findes HER på voksenuddannelse.dk (OBS! Vælg kurset ”Udvikling af teams” den 26. august på Jernbjerggaard i Slagelse).

Besøg også Have & Landskabs egen side om AMU-kurset HER og læs mere om baggrunden og tilmeld jer torsdagens kursus.

Have & Landskab afholdes på ZBC Jernbjerggaards arealer i Slagelse den 25. til 27. august 2021.