Have & Landskab lægger op til den stærkeste udstilling nogensinde

Have & Landskab lægger op til den stærkeste udstilling nogensinde

De sidste skyer over Have & Landskab ’21 forsvandt endegyldigt, da Christiansborg den 4. maj blev enige om rammerne for den langsigtede genåbning. Samtidig er der meget, der tyder på, at årets store samlingspunkt i den grønne branche kommer til at blive den stærkeste udgave i udstillingens 30-årige historie, påpeger Have & Landskabs bestyrelsesformand, adjungeret professor ved Københavns Universitet, Palle Kristoffersen.

HL21 tegner til at blive fyldt til randen af fagfolk og faglighed, mener Have & Landskabs bestyrelsesformand, slotsgartner og adjungeret professor, Palle Kristoffersen. Foto: Have & Landskab

”Nu ved vi endelige, hvad vi har at holde os til og kan for alvor trække i arbejdstøjet. Og jeg må sige, at det har været imponerende at opleve, hvordan interessen for at udstille på Have & Landskab er fortsat med uformindsket styrke, selvom der har været en usikkerhed, som nu er væk. Vi har i skrivende stund allerede 217 udstillere og formoder, at der kommer et yderligere ryk nu  efter den klare politiske udmelding,” siger Palle Kristoffersen, som også forventer, at de mange leverandører og producenter, som skulle have udstillet på sommerens mange aflyste dyrskuer, vil begynde at kigge mod Have & Landskab.

”Aflysningerne er jo dybt beklagelige for hele sektoren, for det er afgørende for disse virksomheder, at de kan komme ud og møde kunderne og få den faglige dialog 1-til-1. Og så savner vi jo bare alle sammen at mødes igen, både privat og professionelt. Derfor er vi også begyndt at arbejde med en udvidelse af udstillingsarealet og overveje, hvordan vi kan få skabt ekstra standpladser,” forklarer Palle Kristoffersen.

Bestyrelsesformanden oplever desuden en tydelig ”udstillingssult” hos landets grønne fagfolk, som ikke har været på konference, til maskindemonstration eller for alvor fået opdateret deres faglige viden i snart halvandet år. På den baggrund – og med et solidt program til Fagligt Forum i støbeskeen – finder han det ikke overraskende, hvis besøgstallet på de tre udstillingsdage fra 25. til 27. august 2021 kommer til at slå tidligere tiders rekorder, men er også klar på at vi alle lige skal vende os til at måtte noget igen.

Nyt netværk konsoliderer HL’s faglighed

Endnu et tegn på at Have & Landskab stiller med stærkeste opstilling til HL21, er det flerårige samarbejde som udstillingen netop har indgået med Tech2Tech. Formålet er at knytte landskabsarkitekterne og planlæggerne ude på tegnestuerne endnu tættere sammen med leverandørerne, fortæller Palle Kristoffersen.

Tech2Tech inviterer, i samarbejde med leverandører, en række landskabsarkitekter til i fællesskab at opleve Have & Landskab for at få mest muligt ud af udstillingen og netværket. Tech2Tech har tidligere arrangeret faglige netværksstudieture mellem planlæggere/rådgivere/arkitekter og relevante leverandører – her fra København. Foto: Tech2Tech

”Tech2Tech står bag faglige netværks-studieture, og jeg har været både overrasket og imponeret over, hvor professionelt og nærmest ubesværet de lykkes med at skabe et meget fortroligt rum mellem leverandører, landskabsarkitekter og andre rådgivere, hvor man diskuterer fælles udfordringer og løsninger og inspirerer hinanden. Derfor ser jeg virkelig samarbejdet som endnu en konsolidering af fagligheden på Have & Landskab,” siger Palle Kristoffersen.

Hos Tech2Tech ser projektchef Anja Skovdal Danielsen frem til at hjælpe landskabsarkitekterne med rent faktisk at komme ud af døren og besøge Have & Landskab og samtidig få mest muligt ud af turen.

”Vi kommer til at præsentere en pakkeløsning, som sikrer, at man som besøgende får det fulde udbytte af den omfattende faglighed, der er til stede på Have & Landskab – kombineret med nye muligheder med målrettet netværk og vidensdeling. Tech2Tech inviterer, i samarbejde med leverandører, en række landskabsarkitekter til i fællesskab at opleve Have & Landskab. Normal praksis hos os er, at vi matcher med relevante leverandører, som sidder med løsninger og produkter til netop de projekter, som den pågældende tegnestue sidder med netop nu og i fremtiden,” forklarer Anja Skovdal Danielsen.

Have & Landskab rummer nemlig utallige muligheder for at få stillet sin faglige nysgerrighed, men Anja Skovdal Danielsen fortæller, at det er vigtigt at fokusere og være klar over, hvad man gerne vil have ud af besøget.

”I bund og grund handler det om at matche faglighed med netværk. Vi mener, at det er oplagt for tegnestuerne at tage på Have & Landskab og i fællesskab med gode kollegaer, tilbydes rådgivere og landskabsarkitekter også transport tur/retur Slagelse – både om onsdagen og om torsdagen.  Derudover er der alle dage mulighed for at mødes i inspirerende og grønne omgivelser med Tech2Tech netværket, hvor der inviteres til dialog med relevante leverandører. Tech2Tech ser frem til at præsentere den nye og fysiske placering på Have & Landskab, hvor netværk og videndeling og benchmarking altid er på programmet. Selvfølgelig afsluttes både onsdag og torsdag med mere netværk, kølig hvidvin og et fagligt oplæg om ”resilient cities,” siger Anja Skovdal Danielsen, som dog understreger, at alle landskabsarkitekter naturligvis er velkomne til at deltage på Have & Landskab med Tech2tech netværket med adgang på plænen, loungemøblerne og ikke mindst materiale-biblioteket, hvor Tech2Tech leverandørerne står klar til en dialog. Alt man skal gøre, er at aflevere sit visitkort.

Kontakt gerne projektchef Anja Skovdal Danielsen, for nærmere information på telefon 29162434 eller mail anja@tech2Tech.dk.