De første 100 udstillere er allerede klar til HL21

De første 100 udstillere er allerede klar til HL21

Stort salg af standareal og mange nye udstillere tyder på fremtidstro i branchen, påpeger udstillingsleder

Et væld af gæster på Strøget til HL19. Også næste års udstilling tegner til at blive et tilløbsstykke.

Der er næsten et helt år til, at fagudstillingen Have & Landskab slår portene op til den grønne branches traditionsrige møde i Slagelse. Alligevel har udstillerne allerede travlt med at sikre sig en plads, fortæller udstillingsleder Dina Overgaard.

”Selvom vi alle sammen står i en træls situation med Corona lige nu, er det tydeligt at mærke, at branchen ser fremad. Der er en positivitet og en begejstring, som er til at tage og føle på. Derfor kommer det faktisk ikke bag på mig, at vi allerede i slutningen af september rundede de første 100 udstillere. Det bemærkelsesværdige er, at der er blevet købt flere kvadratmeter standplads, end de første 100 udstillere til sidste udstilling. Dét vidner om en tro på fremtiden og at Have & Landskab for længst har etableret sig, som branchens væsentligste mødested,” siger Dina Overgaard og pointerer desuden, at der har været en øget tilstrømning af nye udstillere, som enten ikke har været på Have & Landskab før, eller har været fraværende i en årrække. ”Det plejer især at være i det sidste halve år op til udstillingen, at de nye begynder at melde sig på banen, så det tyder jo også på, at det virkelig summer i branchen.”

Gamle kendinge og nye muligheder

V. Løwener A/S er igen at finde på Have & Landskab i 2021. Denne gang med en større stand end nogensinde og et stort sortiment, fx denne KUBOTA RT260-2 MINILÆSSER

Særligt hos medlemmerne af Maskinleverandørerne – Vej, Park & Anlæg, som er med til at arrangere udstillingen, har interessen været overvældende. Det gælder eksempelvis V. Løwener A/S, som har udstillet på Have & Landskab i en menneskealder og igen står klar med både feje-sugemaskiner og et væld af eksempelvis minigravere og minilæssere fra især Kubota.

”Vi har faktisk købt den største stand, vi nogensinde har haft på Have & Landskab. Men vi har også et stort sortiment, som vi gerne vil vise til anlægsgartnerne, entreprenørerne, kommunernes vej- og parkafdelinger og de andre fagfolk,” fortæller produktchef for Kubota og salgsansvarlig på Sjælland for V. Løwener A/S, Jesper Larsen, som understreger, at det aldrig var en overvejelse at droppe at tage på Have & Landskab i 2021. ”Det er jo en tradition. Og hvor vil du ellers møde alle kunderne med alt dit grej på én gang?”

Det er til gengæld første gang, at Garia A/S udstiller på Have & Landskab, men her følte salgsdirektør Steen Scherff ikke, at de som producent af mindre el-køretøjer kunne tillade sig at blive væk længere.

Garia A/S er en af de nye udstillere, som allerede har købt standplads på HL21. Firmaets mindre el-køretøjer er som skabt til den grønne branche, påpeger salgsdirektør Steen Scherff.

”Erfaringsmæssigt er udstillingen jo godt besøgt af have- og parksektoren, og selvom vi allerede leverer meget til for eksempel Københavns Kommune, er der stadig et enormt potentiale i den grønne branche, når det gælder mindre, el-drevne arbejdsbiler på eksempelvis kirkegårde, hos anlægsgartnere, i kommuner og på større arealer ved institutioner og i erhvervsområder. Specielt fordi teknologien efterhånden er så god, at opladningen bare kan ske med et almindeligt 230V stik i væggen og at køretøjerne alt efter batteripakke kan køre op til 200 kilometer om dagen, ” forklarer Steen Scherff.

Have & Landskab er gratis for fagfolk, har gratis parkering, og afholdes de sidste tre hverdage i august i ulige år – næste gang den 25. til 27. august 2021 – og tiltrækker over 11.000 professionelle gæster og omkring 275 udstillere.

Læs mere på udstillingens facebook og LinkedIn.