Have & Landskab slår portene op til spritnyt torv

Have & Landskab slår portene op til spritnyt torv

Udstillingsområdet TORVET bliver til HL21 forvandlet til et ægte, levende torv. (klik på billedet for download/større version)

Kl. 8:00 den 30. juni åbnede Have & Landskab for standbestillinger til blandt andet udstillingsområdet TORVET, som bliver relanceret til HL21. Men det er blot én nyskabelse i de konstante bestræbelser for at skabe en levende og relevant fagudstilling.

Reservér stand på TORVET, ligesom du reserverer sæder i biografen. Det var den mulighed, som interesserede virksomheder allerede fra morgenstunden tirsdag den 30. juni kunne benytte sig af på Have & Landskabs hjemmeside, selvom der er mere end et år til, at Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche igen slår portene op. Det skyldes ifølge udstillingsleder Dina Overgaard at netop udstillingsområdet TORVET – der primært er målrettet firmaer indenfor belægning og inventar – kommer til at gennemgå en omfattende forandring til HL21.

”Til HL19 havde vi forvandlet PARKEN, og nu er turen kommet til at opgradere oplevelsen på TORVET til næste Have & Landskab. Vi kommer simpelthen til at forvandlet arealet til et ægte torv med standene placeret langs kanterne og et kombineret spiseområde og fagligt aktivitetsområde i midten. Det betyder også, at vi må være ekstra tidligt ude for at få det hele til at falde på plads,” forklarer Dina Overgaard.

Det nye koncept betyder, at standene på torvet alle bliver 50 m2, og at hver virksomhed kun kan bestille én stand. Flere af standene plejer at være 100-150 m2, så der bliver altså mindre plads at rutte med hos den enkelte udstiller, til gengæld tør udstillingslederen godt love et endnu mere levende og velbesøgt torv. Resten af udstillingsområderne kører med varierende standstørrelser ligesom de tidligere år.

Som en organisme

At Torvet bliver forvandlet til et ægte, summende torv, og at man blot kan besøge hjemmeside og klikke på den ønskede plads, er blot en del af den løbende udvikling af Have & Landskab, som slet ikke er slut endnu, lyder det fra Dina Overgaard.

”Der var engang, hvor jeg troede, at udstillingsbranchen var død. Folk daskede rundt mellem små stande og fik udleveret poser med reklamemateriale, og man overvejede jo næsten, om de gik hjem og brændte dem. Sådan er det ikke med Have & Landskab, hvor vi aktivt arbejder for at nedbryde skel mellem fagområder og branchenicher og skabe nye forbindelser, som der måske ikke altid er tid til at opdyrke og pleje i en travl hverdag. Jeg tænker selv på Have & Landskab som en organisme, der binder en vital og mangeartet branche sammen. Det er en unik mulighed at her kan udstillere, brancheorganisationer og uddannelsesinstitutioner arbejde sammen på tværs og afprøve og vise fremtidens løsninger, før de sælges på markedet,” pointerer Dina Overgaard.

ZBC træder for alvor ind på scenen

Udviklingen gælder også det praktiske samarbejde med ZBC Slagelse, der siden 2003 har lagt Jernbjerggårdens arealer og lånt arbejdskraft til Have & Landskab. I 2021 er der således lagt op til, at samarbejdet bliver tættere og skolen bliver inddraget endnu mere i selve udstillingen, fortæller uddannelsesleder på ZBC Slagelse, Frederikke Tom–Petersen.

”Udstillingen og skolen er jo efterhånden blevet en symbiose, hvor begge har gavn af hinanden, og det er vi klar til at bygge videre på til næste udstilling. Her vil vi prøve at skabe en indgang mod vest, så man kan ankomme til udstillingen via skolens flotte, gamle gård, hvor vi arbejder på, at der måske også skal være aktiviteter eller stande, flankeret af gårdrummets nye lindetræer. På den måde bliver ZBC endnu mere synlig fremfor mest at være en stemningsskabende bagtæppe,” fortæller Frederikke Tom-Petersen.

Via forsiden af www.haveoglandskab.dk kan man bestille stand på Torvet og samtlige andre udstillingsområder bortset fra Maskinmarken, som stadig er under udvikling. Det vil derfor først blive muligt at bestille stand til denne del af HL21 efter sommerferien i slutningen af august 2020.