ZinCo: Udnyt tagene i byerne – skab små oaser

Taghaver åbner op for langt mere biodiversitet og menneskeligt liv i byen.

ZinCo: Udnyt tagene i byerne – skab små oaser

 Zinco har alle slags systemer til grønne ekstensive tage, taghaver, tagterrasser og intensive grønne tage på dæk.

Udnyt alle flader af  bygningen til små oaser i den travle by – skab plads til ophold, spil og leg. Grønne områder i byrummet åbner op for langt mere biodiversitet og de styrker helbredet. Ydermere kan grønne anlæg på dæk tilbageholde en del af fremtidens vandmasser i byerne.

Systemopbygninger indeholder altid en form for drænbakke, og hvis der skal være frodige plantevækster kombineres det med en vandtilbageholdelse. ZinCos produkt Floradrain ® FD40 er skabt til at afdræne overskudsnedbøren og sammen med vækstmediet ”ZinCo tagjord” tilbageholder det i stor grad vand, som kan udnyttes af planterne i tørre perioder.

Vækstmediet er et genbrugsprodukt, der dels indeholder knust genbrugstegl (ZinColit®), kompostmateriale og lidt andre fyldstoffer, afhængig af tilgængelighed mm. Dette vækstmedie udmærker sig også ved at være meget stabilt at færdes på, selv i regnfulde perioder. De knuste teglskærver har envidere den egenskab, at de delvis kitter sammen således at de modvirker erosion ved vind, der kan være kraftigere pga turbulens på bygningernes tage.

At bygge taghaver kræver som udgangspunkt en god anlægsgartner, og supporteret af de specialister, der har træning i den særlige logistik der gør sig gældende ved installation af landskab inde/oppe på et dæk.

Besøg os på tagterrassen oven på container med Malmos Landskaber på TORVET, stand D52.

Se mere på www.zinco-greenroof.com