Sandsten – en bæredygtig løsning fra bjerg til belægning

Fra affaldsprodukt til restprodukt – intet går til spilde i sandstensproduktionen, der også generelt er en ren produktion uden et stort CO2-forbrug og med fornuftige arbejdsforhold.

 

Som indledning på vores nye samarbejde med Obernkirchener, har vi valgt at introducere vores nyeste produkt – den lyse Obernkirchener Skærve. Skærven er et affaldsprodukt fra bruddets stenproduktion, hvilket betyder at endnu mere af det smukke råprodukt bliver brugt og spildet reduceres til næsten ingenting. Materialer som Sandstones Stonewall og brudfliser er ligeledes produkter, der giver liv til ellers kasserede sten.

Ser man på bæredygtigheden af en sandstensbelægning, klarer naturstenen sig godt, og den meget begrænsede restproduktion er bare én af årsagerne. Andre grunde til at Sandstones natursten er et fornuftigt valg i fremtidens byrum, er bl.a. at CO2-forbruget gennem hele produktionen til stenene er lagt, er meget lavt.

Sandstenene er også hårde med en høj bøjetrækstyrke, der giver mulighed for at lave stenprodukter, dels i alle kendte dimensioner og dels hvad arkitekten måtte ønske. Hos Sandstone vil det være muligt at få alt fra chaussésten til terrorsikringsblokke, der alle tåler salt, højtryksrens og andre former for vedligehold, hvilket betyder at belægningen kan have en lang levetid i ethvert fremtidigt byrum.

 

Besøg Sandstone på stand D045 på Torvet