Poda Hegn giver adgang til naturen – masser af nyheder

Soldrevne låger, handicapvenlige låger, hydrauliske låger og helt nye færiste

Soldrevet lågeautomatik fra Poda Hegn

På Have & Landskab 2019 viser Poda Hegn flere nye, spændende adgangsløsninger. Det bliver mere og mere almindeligt at pleje naturområder med græssende dyr – og når der samtidig skal være adgang for offentligheden, stiller det særlige krav til låger og ledåbninger.

Udfordringen består i at give bekvem adgang for f.eks. kørestolsbrugere, cyklister, ryttere – eller biler for den sags skyld – og samtidig sikre, at dyrene ikke kan løbe ud.

Én af nyhederne er en soldrevet lågeautomatik, der gør det muligt at åbne og lukke en låge automatisk, blot med et tryk på en knap på afsides steder, hvor der ikke er adgang til strøm. Systemet er bl.a. velegnet til låger på ridestier, hvor rytteren kan blive på hesten når han/hun skal igennem lågen. Den soldrevne automatik har bl.a. vundet Innovationsprisen på Equitana 2019 i Tyskland og var ”stjernenyhed” på landbrugsudstillingen Agromek

Oplev nyhederne og mød Poda Hegn på stand B047 – der er adgang fra både ”Strøget” og ”Maskinmarkedet”.

Poda HandyGate er særligt velegnet for kørestolsbrugere

Handicapvenlig låge til naturområder

En nyhed fra Poda Hegn er ”HandyGate”, der er en ny type låge som tager særligt hensyn til kørestolsbrugere og samtidig sikrer, at indhegnede dyr ikke kan løbe ud.

HandyGate er udviklet i samarbejde med Dansk Handicap Forbund og virker som en sluse, hvor selve lågen altid er lukket i 1 af 2 positioner. Lågen er monteret, så den sidder en smule på skrå. Vinklingen gør, at lågen automatisk lukker i, så det er umuligt at efterlade den halvt åben.

Lågen kan bruges af almindeligt gående, men den store fordel for kørestolsbrugere er, at man kan bakke ind i slusen og betjene lågen forfra, uden at skulle dreje kroppen. Lågen åbnes nemt og holder sig selv åben i den nye position. Under gennemkørslen er det ikke nødvendigt at holde på lågen (som det f.eks. er tilfældet med en klaplåge) og brugeren har derfor begge hænder fri til at betjene kørestolen.

Se mere om den nye HandyGate på Poda Hegns stand B047 – der er indgang fra både ”Strøget” og ”Maskinmarken”.

Hydraulisk lågeåbner fra Poda Hegn

Hydraulisk lågeåbner virker helt uden strøm

En hydrauliske lågeåbner fra Poda Hegn er en helt ny måde at gøre naturområder mere tilgængelige for ryttere, kørestolsbrugere og andre bevægelseshæmmede, cyklister, folk med barnevogne mm. Lågeåbneren fungerer også som en almindelig lukkemekanisme, så gående kan betjene lågen som en almindelig låge.

Den hydrauliske lågeåbner er 100% mekanisk, og fungerer uafhængigt af lysnet, solceller eller batterier. Dermed kan systemet installeres på selv de mest afsides beliggende steder.

Systemet åbner lågen ved hjælp af en håndbetjent hydraulisk pumpe, der er indbygget i en stander på hver side af lågen.

Efter man har passeret, lukker lågen automatisk, så der ikke er nogen risiko for at lågen efterlades åben og dyrene løber ud. Lukketiden kan indstilles trinløst, ligesom lukkekraften kan tilpasses til den aktuelle låge.

Du kan prøve den hydrauliske lågeåbner på Podas Stand B047 – midt imellem ”Strøget” og ”Maskinmarken”.

Poda Færist

Færist på en helt ny måde – nyheder fra Poda Hegn

I modsætning til gængse færiste, der typisk konstrueres med et støbt fundament, er Poda Færisten en komplet enhed med bund og sider, som ganske enkelt monteres i vejen i én arbejdsgang. Da der ikke er behov for besværlig og tidskrævende støbning, kan vejen tages i brug med det samme.

Poda Færist er modulopbygget, så den kan skræddersys til alle formål: Fra den lille, enkle model til den helt store færist, der kan klare selv de tungeste køretøjer.

Færistene kan leveres med galvaniserede eller ubehandlede rør. De ubehandlede rør vil få et naturligt lag overfladerust og foretrækkes ofte i naturområder, hvor det rustne look falder godt ind i omgivelserne.

Poda færistene fås både med kraftige runde rør og i en særlig ”fodgængervenlig” udgave med firkantede rør. En yderligere variant er en praktisk mobil færist, der simpelthen står ovenpå jorden. Den mobile færist kan flyttes rundt i skiftende indhegninger, hvor man skal kunne komme ind med ATV’ere, firhjulstrækkere og traktorer m.m.

Du kan se de forskellige modeller på Podas stand B047 – der er adgang fra både ”Strøget og ”Maskinmarken”.