PE-Redskaber: Leg og bevægelse i det offentlige rum

Trampoliner kan nedsænkes i gadeplan og indgå som en del af bymiljøet mange forskellige steder, og derved medvirke til at skabe et aktivt miljø for både børn og voksne.

Leg og bevægelse i det offentlige rum

Historisk set har fysisk aktivitet primært foregået i haller og andre idrætsanlæg designet til formålet. I dag er den rykket ind i det offentlige rum og ud i byen.

Når politikere planlægger ændringer og forbedringer i byernes offentlige rum, ser vi nu et øget fokus på, hvordan man kan skabe rammer, som i højere grad opfordrer til fysisk aktivitet i byrummet. Udfordringen ligger dog i, at vi ikke blot etablerer nye legepladser, som kun indbyder til aktivitet i børnehøjde, men tænker bredt og fokuserer på, at få mennesker i alle aldre aktiveret.

Ofte ser man lukkede grænser mellem børns områder og de voksnes verden. Legen foregår på særlige steder og forekommer ikke alle steder naturligt i det offentlige rum, men ved at integrere elementer, der lægger op til leg og bevægelse i nogle af de områder, hvor mange mennesker færdes – og som samtidig appellerer til både børn og voksne – kan omfanget af fysisk aktivitet i det offentlige rum øges.

Hvis man går en tur ned ad en hvilken som helst villavej i Danmark, vil man se, at havetrampolinen er blevet synonym med det mest populære legeredskab i den private have. Den lette adgang til motion kan med fordel overføres til byrummet.

Ved at integrere uformel leg og bevægelse de steder, hvor mange mennesker jævnligt opholder sig eller passerer, f.eks. busstoppesteder, gågaden, byens torv eller parken, bringes fysisk aktivitet helt ind i dagligdagen, og kommer derved tæt på mange mennesker.

Sjov for alle aldre

Trampoliner hører til vor tids mest attraktive fritidsredskaber og tiltrækker i høj grad både børn, unge og voksne. Hvis man går en tur ned ad en hvilken som helst villavej i Danmark, vil man se, at havetrampolinen er blevet synonym med det mest populære legeredskab i den private have.

Den lette adgang til motion kan med fordel overføres til byrummet. Trampoliner kan nedsænkes i gadeplan og indgå som en del af bymiljøet mange forskellige steder, og derved medvirke til at skabe et aktivt miljø for både børn og voksne.

En af fordelene ved trampolinen er netop, at den har ikke nogen aldersmæssig begrænsning, men kan benyttes af folk i alle aldre – store som små.

Trampolinerne er beregnet til nedgravning og er lette at installere. De er hærværkssikrede og trampolindugen er af trådforstærket bæltevæv, som er UV- og vejrbestandig, og derfor kræver et minimum af vedligeholdelse og samtidig også er velegnede til steder uden overvågning eller opsyn.

Trampoliner til offentligt brug

PE-Redskaber forhandler trampoliner fra Eurotramp, som er et tysk verdensomspændende firma med 50 års erfaring, som har specialiseret sig i trampolinfremstilling til konkurrencesport og fritidsbrug.

Trampolinerne er beregnet til nedgravning og er lette at installere. De er hærværkssikrede og trampolindugen er af trådforstærket bæltevæv, som er UV- og vejrbestandig, og derfor kræver et minimum af vedligeholdelse og samtidig også er velegnede til steder uden overvågning eller opsyn.

Trampolinerne er TÜV testet og certificeret efter DIN EN 1176 og er derfor også godkendte til offentlige legepladser, parker og byrum. Trampolinerne fås i flere forskellige modeller og størrelser, både som enkeltstående og sammenhængende, samt runde og firkantede.

Har man lyst til at høre mere om mulighederne, er man altid velkommen til at kontakte PE-Redskaber for en uforpligtende snak eller besøge os på stand F16 på Sport, Leg & Læring