Motorsavskvinderne skar igennem på HL19

Der blev diskuteret og analyseret i arbejdet med at skabe byrumsmøbler fra solide stammer af douglasgran om torsdagen på Have & Landskab ’19

Motorsavskvinderne skar igennem på HL19

Det vakte opsigt, da 10 motorsavende kvinder under trækunstner og designer Bente Hovendals ledelse gik i gang med at udskære byrumsmøbler af douglasgran-stammer midt i området “Skoven” torsdag den 29. august til HL19.

Det var lidt svært at tale sammen, når alle arbejdede på samme tid, men dem, der kom forbi fik alligevel studset et par gange og spurgt hvad i al verden der foregik.

De 10 motorsavskvinder er tidligere kursister hos Bente Hovendal, som har bevist, at de kan betjene en motorsav og skabe et byrumsmøbel på en enkelt dag.

Men det gør ikke noget, at folk møder noget voldsomt, naturligt og upoleret – både på Have & Landskab, men også i vores fælles byrum. Det mener Bente Hovendal i hvert fald, og derfor er arrangementet også en del af konceptet “Fremtidens byrum” på HL19, hvor fokus er på bæredygtige løsninger.

“Og her glemmer folk nogle gange det helt naturlige træ, når de indretter vores offentlige arealer. Man kan selvfølgelig få lidt harpiks på tøjet, men det er kun godt at det hele ikke er for pænt og poleret. Jeg oplever at folk nærmest får lidt våde øjne og et mere åbent hjerte, når de kommer i kontakt med træ, som ikke er poleret og batteridrevet,” pointerer Bente Hovendal, der har udvalgt de 10 kvinder fra tidligere kurser, som hun har afholdt, og som var fuldt ud i stand til at være selvkørende og skabe et fungerende møbel på en enkelt dag.

Fremtidens byrum må også gerne rumme mere rå, naturlige og upolerede elementer, mener designer og trækunstner Bente Hovendal, som stod bag aktiviteten med de ti motorsavende kvinder.

Der er nemlig ikke skulpturer og kunst, som bliver skabt men funktionelle byrumsmøbler (bl.a. bænke, skamler mv.).

Det hele slutter torsdag eftermiddag, men møblerne kan også opleves fredag, hvor Bente Hovendal opfordrer folk til at holde øje med træets farvespil.

“Douglas har jo en smuk, rød kerne, så dér får man virkelig noget forærende.”

Og det gør man så sandelig også ved at kigge forbi de motorsavende kvinder i Skoven.

Bente Hovendal står også bag det æstetiske insekthotel, som hun opfordrer Have & Landskabs gæster til at bygge med på. Læs mere HER.