Fremtidens byrum: GH Form – Nordic-bænken kan genbruges og udlede 70 gange mindre CO2

Nordic-bænken fra GH Form kan genbruges og udlede 70 gange mindre CO2

Støbejernet er fremstillet af 100 % genbrugsmaterialer, og bænken indgår i firmaets grønne forretningsmodel, hvor det vil være muligt at få en 2. generation bænk – altså en udtjent bænk hvor bænkegavle genbruges 100 % og påføres en ny overfladebehandling og træ-planker udskiftes, hvorefter produkt svarer til en ny bænk.

GH Form har taget Nordic-bænken med til ”Fremtidens byrum” på Have & Landskab. Bænken er udviklet i samarbejde med Hoscher Design og er designet på naturens præmisser. Det er nemlig råmål på træ, der danner ramme for dimensionerne på træet i bænken.

”Herved opnås en høj udnyttelse af træet, og med en spildprocent på omkring 3 % er det en miljømæssig optimal udnyttelse af ressourcerne,” forklarer produkt- og salgschef hos GH Form, Christian Wolff.

Støbejernet er fremstillet af 100 % genbrugsmaterialer, og bænken indgår i firmaets grønne forretningsmodel, hvor det vil være muligt at få en 2. generation bænk – altså en udtjent bænk hvor bænkegavle genbruges 100 % og påføres en ny overfladebehandling og træ-planker udskiftes, hvorefter produkt svarer til en ny bænk.

”Bænken opfylder hermed det behov der for at reducere forbruget af materialer. CO2-fodaftrykket for 2. generation af bænken udleder 70 gange mindre CO2 pr. produceret bænk, målt i forhold til 1. generation. Denne betydelige reduktion er mulig at opnå, da Nordic-Bænken er designet til at indgå i et closed loop,” siger Christian Wolff.

Navnet ”Nordic-bænken” skyldes, at der er tale om dansk design i norsk træ efter ”svensk standart”, der tager hensyn til ældre mennesker, borgere med særlige behov eller folk som er ved at komme sig over knæ- eller hofteoperation.

Besøg GH Form på stand D27 på Torvet.