Alt klappede, da Have & Landskab løftede sig til nye højder

Alt klappede, da Have & Landskab løftede sig til nye højder

Der var fulde huse, da Fagligt Forum trak hele 826 gæster i løbet af de tre dage – især til plantepioner Nigel Dunnetts foredag og workshops.

Den mest ambitiøse og veleksekverede udstilling i Have & Landskabs historie er slut.

10.658 videbegærlige fagfolk lagde i løbet af tre augustdage vejen forbi de rekordstore udstillingsarealer, hvor de ifølge Have & Landskabs bestyrelsesformand, adjungeret professor Palle Kristoffersen, fik en veltilrettelagt faglig oplevelse med en dybde og bredde som aldrig før.

”Arealerne har ikke været flottere, servicen har aldrig været bedre, og madkonceptet virkede, så folk rent faktisk kunne få mad ude på arealerne, når de var sultne, og hurtigt fortsætte deres tur. Desuden er Parken blevet tæt på perfekt med sin udvidelse af både stisystem og standfacaderne, og vi lukker fredag i fuld sol med gæster helt indtil slutfløjtet, så alt i alt må jeg bare konkludere, at det har været den bedste Have & Landskab nogensinde,” fortæller Palle Kristoffersen.

Fagligt Forum i topform

265 udstillere og 10.658 fagfolk var med til at gøre HL19 til den bedste version af udstillingen nogensinde.

Også Fagligt Forum har med 826 besøgende trukket fulde huse, og det var tydeligt, at konceptet havde skiftet gear i år, mener Palle Kristoffersen.

“Det er en voldsom stor andel af gæsterne, som har valgt at bruge udstillingen som gratis efteruddannelse. Men vi har jo også sprængt rammerne for Fagligt Forum, når internationale kapaciteter som Nigel Dunnett og Rip Tompkins står klar til at afholde flere grundige workshops for de danske fagfolk. Og jeg ser gerne, at vi fortsætter med at udvikle konceptet med disse interaktive workshops. Når vi har 3.000-4.000 gæster om dagen kan udstillerne godt tåle, at  der hele tiden er 40-50 stykker, som er inde og blive opdateret rent fagligt.”

Landskabsarkitekterne var godt repræsenteret

HL19’s høje ambitionsniveau gav sig bl.a. udslag i, at landskabsarkitekterne for alvor var godt repræsenteret i år, forklarer bestyrelsesformanden.

Fremtidens byrum bød på bæredygtige løsninger og produkter og ikke mindst de landskabsarkitektstuderendes fokus på, hvordan rest- og spildmaterialer kan genbruges i nye anlæg.

”Jeg ser folk fra de mest velrenommerede tegnestuer hernede, og rent personligt har jeg mødt mange, som jeg kender fra tidligere i mine roller på universitetet. Nu tømmer de tegnestuerne og tager kollegaerne med, så vi er lykkedes med at overbevise landskabsarkitekterne om, at det er her, de kan få hele den faglige opdatering, de har brug for.”

Ser man på de overordnede tendenser, har det igen været klima, miljø og håndtering af regnvand, forklarer Palle Kristoffersen.

”Det kunne man eksempelvis se på de fleste af udstillernes stande og meget direkte, da tre eldrevne maskiner vandt Maskinleverandørernes Innovationspris, men også når det gælder HL19s nye koncept ”Fremtidens byrum”, som satte fokus på mulighederne for at genanvende de rest- og spildprodukter, som opstår, når der skal laves produkter til vore byrum.”

Madstederne var blevet flere og fordelt ud over hele udstillingen. Det gav et langt bedre flow af gæster.

Nu ser Palle Kristoffersen frem med HL21, hvor han dog har svært ved at sætte fingeren på områder, der tydeligvis kræver forbedring.

”Jeg synes efterhånden, at Have & Landskab rent fagligt favner det hele. Der er måske blot 10 firmaer i hele Danmark, som jeg synes mangler at være repræsenteret hernede, så det vi har præsteret i år er tæt på optimalt.”

Udstillingen vil gerne takke alle, som har været med til at gøre HL19 til en uforglemmelig, faglig oplevelse

– VI SES I 2021!