Robotterne kommer (hos STIHL)

Robotterne kommer

En iMOW robotplæneklipper er en god investering også på andre grønne arealer end i den private have – fx i boligforeninger, parker eller lignende. Den generer ikke, da den er stort set lydløs, og udløser kun 320 gram CO2 pr måned mod 2410 gram CO2 for en almindelig plæneklipper.

Robotterne overtager flere job, og de hjemlige pligter er ingen undtagelse. Havearbejde er for mange et hyggeligt frirum, men flere danskere ser det at slå græs som en tidsrøver og lader i stedet robotten klare plænen. “Førhen var det sådan, når vi havde været på ferie i fjorten dage, at jeg skulle bruge det sidste af den på at slå græs. Nu kan jeg i stedet sætte mig ud med en kold bajer og nyde den,” fortæller robotekspert.

Det danske vejr kræver, at man slår græs cirka en gange om ugen i vækstsæsonen. Det viser en undersøgelse fra Bolius. På den private front er det særligt mændene, der står for vedligeholdelsen af “det grønne tæppe”, og omkring 20% mener, at de i det hele taget bruger for meget tid på havearbejdet.

Men selvom det kan virke som en sur pligt, bør man ikke springe over, hvor gærdet er lavest, mener Per Kristiansen, som er robotekspert hos STIHL, der sælger robotplæneklipperne iMOW: “Du kan have det flotteste hus eller parkområde, men er din plæne ikke slået, ligner det simpelthen jeg-ved-ikke-hvad. Det samme gælder, når du slår din græsplæne forkert. Vi kører i et fast mønster, og så kan man altid se sporene. Jeg plejer at sige, at vi går lidt ligesom en beruset mand på vej hjem fra byen; fra kant til kant. Men en plæne skal klippes fra alle retninger, derfor er robotten langt sundere og pænere for plænen.”

Per Kristiansen har selv haft robotten til at slå sin 400 kvadratmeter store plæne siden 2014, da den første iMOW kom på markedet. “Det er glæden ved at have en forlænget weekend og slippe for at slå græs, når jeg kommer hjem. Og så er der ikke græs i hele huset, efter mine børn har været ude at hoppe på trampolin. For den bliver ikke slået, så der ligger et lag græs ovenpå. Den bliver i stedet vedligeholdt, fordi robotten kun tager lidt ad gangen, så græsplænen altid er perfekt. Og så er den tæt på lydløs, mens den kører, så de kan hoppe, eller vi kan sidde ude på terrassen uden at blive generet af det.”

Mindre støj, mindre forurening, mindre arbejde

En iMOW robotplæneklipper er en rigtig god investering også på andre grønne arealer end i den private have – fx i boligforeninger, parker eller lignende. Den generer hverken
beboere eller forbipasserende, da den er stort set lydløs. I disse tider hvor flere og flere danskere begynder at gå mere op i miljøet, er det ikke nødvendigvis kun støjen, vi kan blive generet af, når der bliver slået græs, men også det faktum, at det brænder en masse benzin af, hver gang der køres en tur med græsslåmaskinen.

iMOW robotplæneklipperen udløser kun 320 gram CO2 pr måned mod 2410 gram CO2 for en almindelig plæneklipper. Det gør den 7,5 gange mere miljøvenlig end en benzindrevet græsslåmaskine.

Endnu en miljøfordel er, at iMOW skærer det afklippede græs i små, fine stykker og fordeler det på plænen – det virker som naturlig, biologisk gødning, hvilket hurtigt vil give en både grønnere og sundere plæne.

Der skal således hverken bruges tid på at slå græsset eller bortskaffe græsafklippet, og det
frigiver mange ressourcer til andet arbejde på de grønne arealer.

Et sikkert valg

iMOW klipper græsset ved hjælp af en dobbeltslebet kniv af massivt hærdet stål, og der er derfor ingen risiko for, at der går små metaldele løs. Sikkerheden er naturligvis vigtig, når der er skarpe knive under maskinen. Der er derfor god afstand ind til kniven, som desuden er omkranset af et sikkerhedsskjold. Derudover er robotten indstillet til at stoppe, hvis den løftes, så der ikke sker nogen uheld.

Den danske direktør hos STIHL, Michael Nielsen udtaler: “Vi tvivler ikke på den tyske topkvalitet og er desuden så sikre på, at man bliver tilfreds med sin iMOW, at vi i hele 2019
tilbyder hele to års ekstra garanti.”

Læs mere på www.imow.dk

Om os

STIHL udvikler og producerer værktøj til havearbejde, skovbrug, Landskabsvedligeholdelse og byggebranchen. Produkterne sælges kun hos autoriserede fagfolk – i Danmark har STIHL ca. 150 forhandlere. Find nærmeste forhandler på www.stihl.dk

Besøg STIHL på stand E021 i Skoven.