Ny generation el-truck øger driftstiden med 25 procent – AF Truck på HL19

AF Truck: Ny generation el-truck øger driftstiden med 25 procent

AF Truck lancerer en ny generation af el-truck på årets Have & Landskab i Slagelse. Med ny motorteknologi er driftstiden øget med 25 procent. Nu kan der arbejdes grønt en hel arbejdsdag – se den på Maskinmarken stand A81

AF Truck er specialister i el-drevne trucks til det grønne område, herunder til vej & park, boligselskaber, anlægsgartnere og kirkegårde. Den nye generation af el-trucks, AC48 Park, er forbedret på en række væsentlige punkter sammenlignet med forrige generation. Ny motorteknologi øger driftstiden med op til 25 procent sammenlignet med den tidligere model. Den stærke konstruktion sikrer lang levetid, og førerkomforten er forbedret med et nyt ergonomisk design og ekstra affjedring. Den er udviklet til udendørs transport og gerne med læs på. Den leveres i en række opbygninger, der skræddersys til formålet.

AF Trucks nye generation af el-trucks, AC48 Park, er forbedret på en række væsentlige punkter og takket været ny motorteknologi har den drifttid til en hel arbejdsdag. Billedet er en visualisering, så kom og se den rigtige version på stand A81 på Maskinmarken.

Driftstid til en hel arbejdsdag

Den nye AF el-truck er opdateret med en den nyeste motorteknologi på markedet, i form af en 4 kW elmotor af PMAC-typen, hvilket samtidig har givet flere kræfter. Denne type har en meget høj virkningsgrad – i AF Truck-versionen op til 98 procent – og derudover kræver den meget lidt vedligeholdelse. Sammen med planetgearet, der også har en høj virkningsgrad, er det med til at give trucken en lang driftstid og kræfter til krævende opgaver.

Batterimonteringen er seneste generation af 48 volt lithium-ion batterier, som er meget energieffektive, vedligeholdelsesfrie og har en væsentlig længere levetid end traditionelle batterier. Selv sjatladninger tåler batteritypen, og AF Truck giver da også 3 års garanti på batterierne.

– I praksis har den nye generation el-truck en driftstid, der overstiger en normal arbejdsdag. Det er med til at sikre en effektiv dag for medarbejderne, og da den er el-drevet, er det med til at sikre de grønne klimamål, siger Bjarne Sørensen, adm. direktør i AF Truck, A. Flensborg A/S.

AF Truck har gennem en årrække udelukkende satset på el-drevne trucks, der sikrer miljøvenlig og støjfri drift, og med den seneste generation er der ifølge virksomheden endnu færre argumenter for at vælge benzin- og dieseldrevne vogne.

Bedre ergonomi og affjedring

AC48 el-trucken har fået et nyt og moderne design sammen med en ergonomisk overhaling. Ergoterapeuter har været med til at udvikle det nye kørehåndtag, som sikrer en korrekt arbejdsstilling. Og skulle man sværge til det gamle design, kan det stadig fås. El-trucken er vibrationsdæmpet og den nye oliedæmpede affjedring i for og bag øger komforten.

Mere manøvredygtig alsidighed

En venderadius på kun 1,5 meter og det trehjulede design betyder, at el-trucken kan komme rundt i selv meget snævre områder. El-trucks anvendes blandt andet til arbejde i den grønne sektor, hvor de bruges til transport af materialer, redskaber osv. De kan opbygges i en række forskellige varianter – lige fra åbent lad til specialopbygning med indbyggede værktøjsskabe.

Servicekoncept med alt inklusive

AC48 el-trucken kan fås sammen med AF Trucks nye servicekoncept, der omfatter det årlige og lovpligtige hovedeftersyn samt et forebyggende eftersyn af alle el-truckens vitale funktioner for slitage. Dertil kommer test og justering af batteri og motor, så batteriernes ydeevne og driftstiden optimeres. Serviceabonnementet omfatter også opdatering af software via nettet og fjerndiagnosticering.

Om AF Truck

AF Truck er det foretrukne valg inden for el-drevne trucks i Danmark. De el-drevne trucks bruges inden for parkområdet, kirkegårde, boligselskaber, hospitaler, industri mv. AF Truck bruges til en række applikationer ude og inde og i forbindelse med service, transport og intern logistik. AF Truck er pionerer på området, og siden starten i 1957 er der produceret 15.000 trucks. AF Truck ejes af A Flensborg, Herning Maskinfabrik A/S, der er grundlagt i 1933 og beskæftiger 30 medarbejdere. Hovedkvarteret ligger på Mørupvej i Herning, hvor alle AF Truck-modellerne produceres.

Yderligere information

Bjarne Sørensen, adm. direktør AF Truck, A. Flensborg A/S

Telefon: +45 4040 9507

Email: bs@aflensborg.dk

www.aflensborg.dk