Major slår vingerne ud på Have og Landskab

Major slår vingerne ud på Have & Landskab

Major TDR har stor kapacitet og ”flyder” hen over evt. kuperede områder i parker, mens den slår græsset. Resultat

Brørup Traktor- & Maskincenter tager de grønne græsklippere fra Major med til Have & Landskab i Slagelse. Major leverer klippere til enhver form for græs, og siden folkene fra Brørup overtog importen i 2018, har salget udviklet sig godt og er fordelt på mange forskellige modeller.

I Slagelse vil man slå et ekstra slag for Major TDR 2000, der er en stor 3-fløjet rotorklipper beregnet til store græsarealer som fodboldbaner, parkanlæg, golfbaner etc., hvor man har behov for høj kapacitet og samtidigt ønsker høj klippefinish. Hans Mikael, der er sælger hos Brørup Traktor- & Maskincenter, fortæller, at rotorklipperen lidt populært sagt leverer samme høje finish som en cylinderklipper, men som rotorklipper kan den klare klippeopgaverne under vanskeligere forhold. Takket være de kraftige bæreruller kan den ovenikøbet også levere de flotte striber, man af og til ser på fodboldbanerne, når de er trimmet op til de store kampe.

Klipperen er bygget op med 3 fløje – en midtersektion med 4 rotorer og to sidefløje med hver 3 rotorer. Samlet set mønstrer de 10 rotorer 40 fritsvingende knive med 7,5 cm stort overlap.

Når Major TDR har slået græsset på en fodboldbane, er der ikke en finger at sætte på klippefinishen.

Major TDR 2000 har en arbejdsbredde på op til 6,10 meter (transportbredde 2,53 meter), så man kommer hurtigt over en fodboldbane. Hvis der er behov for at klippe, hvor pladsen er trang, kan en eller to af fløjene hydraulisk slåes 90° op. En automatisk switch sørger for, at knivene stopper med at rotere, når sektionerne hæves, så sikkerheden er også på plads.

Den store klippere leverer et flot klippearbejde. Det skyldes dels knivenes store overlap, der er muligt fordi klippernes rotorer trækkes via gearkasser i stedet for kileremme. Hvor remmene på traditionelt opbyggede klippere kan blive slappe, og rotorerne derfor ikke kører med samme rotation, sidder rotorer/knivene på Major TDR nøjagtigt i forhold til hinanden, så der er ingen risiko for at de kolliderer. En anden årsag til den høje klippefinish er, at de 3 sektioner ”flyder” i forhold til terrænet takket være et patenteret 3-punkts pivot-system. De følger derfor evt. ujævnheder i terrænet, så der er ensartet klippehøjde og ingen risiko for at ”skalpere” tørven.

Brørup Traktor- & Maskincenter står på stand A012, og du kan læse virksomhedens udstillerprofil HER.

Tekniske specifikationer:

Modelbetegnelse                      Major TDR20000

Arbejdsbredde                           6.1m (20”)

Transportbredde                       2.5m (8’3″)

Effektbehov                                 75-120 hk

PTO                                                  540 rpm

Klippehøjde                                 10-150 mm

Rotorer, antal                              10 stk.

Knive, fritsvingende                 40 stk.

Egenvægt                                      2.675 kg

Rotationshast. (knivspids)      76 m/s

Vejledende kapacitet              6-7 ha/time