Bredal: Computerstyret saltning er godt miljø og økonomi

Bredal: Computerstyret saltning er godt miljø og økonomi

Bredals store bugserede spreder er ideel til spredning af salt, sand, gødning og topdressing og med 6,5 kubikmeter har den en meget stor kapacitet. Denne version med blank beholder er i rustfri stål.

Bredal præsenterer på Have & Landskab lifthængte og bugserede løsninger til spredning af salt, sand, kalk, topdressing og gødning. Med ensartet dosering og computerstyring kan forbruget af salt og gødning minimeres og således være med til at bakke om ambitiøse grønne mål.

Både det offentlige og private virksomheder har store grønne og bæredygtige ambitioner, som de arbejder hårdt på at leve op til.

Bredal præsenterer på Have & Landskab 2019 i Slagelse en række løsninger til veje og det grønne område, som optimerer saltspredning og gødskning.

“Vi har stor ekspertise i at udvikle og producere salt- og gødningsspredere, som har en meget præcis dosering. Det betyder, at forbruget af salt og gødning kan optimeres til gavn for miljø og økonomi,” siger Jacob Bangsgaard fra Bredal A/S.

På udstillingen viser virksomheden lifthængte SG og SGS sand- og saltspredere, samt en stor bugseret SGS 6500 spredevogn med plads til 6,5 kubikmeter i den rustfrie kasse. Sidstnævnte er fornylig leveret til en sjællandsk entreprenør af Slagelse Maskinforretning, der er Bredal forhandler.

Bredal-sprederne er konstrueret fleksible og derfor præsenteres ekstraudstyr til montering på sprederne i forbindelse med spredning af salt, sand, kalk, kompost, topdressing og handelsgødning. Desuden vises sandbåndsløsningen til den store bugserede spredevogn.

Den lifthængte SGS2000 har en meget præcis dosering af salt i op til 10 meters bredde – til gavn for produktivitet og miljø.

Computerstyret salt- og sandspredning

Bredals lifthængte SG/S-serie af sand- og saltspredere fås med en kapacitet på 1,5-2,0 kubikmeter. Det unikke og dobbelte gummibånd sikrer uhindret fremføring af salt, kalk eller sand til spredetallerknerne, selv om det er fugtigt eller klumpet. Med samme udstyr kan de også anvendes til spredning af handelsgødning.

SGS-versionen er computerstyret og afpasser automatisk doseringen efter kørselshastigheden, og spredebredde og dosering kan løbende ændres fra betjeningsskærmen i førerhuset. Alt sammen er det med til at sikre en meget præcis og ensartet dosering – uden at der gås på kompromis med produktiviteten. Tværtimod.

Ifølge Jacob Bangsgaard betyder det, at en Bredal-spreder kører længere på en tankfuld salt og dermed reducerer driftsomkostningerne. Versionen med plads til 2.000 liter vil således kunne salte uafbrudt op mod 5 timer med en dosering på 15 gram salt per kvadratmeter.

“Hvis alle saltspredere var lige så præcise som Bredals, kunne det danske miljø spares for mange tusinde tons salt i vintersæsonen,” siger Jacob Bangsgaard.

Den store bugserede version af sprederne, SGS 6500, som vises på standen, rummer 6,5 kubikmeter. Entreprenørfirmaet, der har købt den, vil primært bruge den til saltspredning på store arealer såsom parkeringspladser. Vigtigt har været den store kapacitet, hvor én tankfuld salt dækker op mod 700.000 kvadratmeter ved en dosering på 15 gram per kvadratmeter. Desuden skal den bruges til spredning af topdressing på plæner og boldbaner. Den fås også i en mindre version med plads til 3,5 kubikmeter.

Fleksible i brug

De bugserede SGS-spredevogne er meget fleksible i brug og med det forskellige ekstraudstyr, som vises i Slagelse, kan de anvendes til spredning af salt, sand, kalk, kompost, topdressing og handelsgødning. Med en sandbåndsløsning, der monteres bag på vognen, er den ideel til entreprenørarbejde, f.eks. ved nedgravning af kabler.

Find Bredal på stand A219 på Maskinmarken.

Yderligere information

Jacob Bangsgaard, Bredal A/S

Telefon: +45 88 34 93 36

Email: jb@bredal.com

www.bredal.com