De nye udstillere vælter til HL19

Der var travlhed på Have & Landskab i 2017, og standsalget til HL19 er allerede ved at overgå rekorderne fra sidste udstilling, så der skal nok blive masser at se på igen i år!

De nye udstillere vælter til HL19

Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche – Have & Landskab – har nu solgt stande for et større beløb end på samme tidspunkt før sidste udstilling, der ellers slog rekorder for både antal besøgende og antal udstillere. Det tegner altså til, at der igen bliver proppet med viden, løsninger, planter, maskiner og fagfolk i Slagelse, når Have & Landskab åbner portene den 28. august til 30. august 2019.

Et af de mest markante tendenser i det rivende standsalg er antallet af nye udstillere. Over 17% af de 164 virksomheder, der  allerede har sikret sig en standplads her syv måneder før Have & Landskab, var nemlig ikke med ved sidste udstilling i 2017.

Den udvikling kommer dog ikke bag på bestyrelsesmedlem i Have & Landskab, Niels Kirkegaard, selvom sidste udstilling altså tiltrak flere fagfolk og udstillere til end nogensinde før.

”Jeg tænker, at det er en naturlig udvikling. Have & Landskab er generelt vokset, så det giver mening, at flere virksomheder har besluttet sig for at være med. Måske har de været med som besøgende eller har hørt i branchen, at det er et godt sted at være. Det er simpelthen en del af den succes, som Have & Landskab er blevet, at flere og flere opfatter det som et godt forum at møde sine kunder i, så selvom jeg er glad for udviklingen, er jeg ikke overrasket,” lyder det fra Niels Kirkegaard, der desuden er formand for Maskinleverandørernes sektion Park, Vej & Anlæg og direktør i GMR maskiner a/s.

Næsten fyldt på Torvet

Udstillerne er tidligt ude i år, men det er udstillingsleder Dina Overgaard også. Hun sidder allerede i Slagelse og er ved at gøre klar til HL19, og også på hendes kontor har mængden af nye udstillere vakt opmærksomhed.

”Det giver jo en god fornemmelse, at vi allerede nu mærker en massiv interesse fra folk, som enten aldrig har været på udstillingen eller, måske har holdt et par års pause men nu ikke føler, at de kan holde sig væk længere. Vi har eksempelvis 12 nye udstillere på Maskinmarken, 6 nye udstillere på hovedgaden Strøget og 7 på Torvet, hvor vi typisk har belægnings- og inventarproducenterne. Faktisk har vi kun fem stande tilbage på Torvet, så det er virkelig gået hurtigt i år,” siger Dina Overgaard og fortsætter:

”Når 2017 var et rekordår, og vi allerede er i fuld gang med at overgå de tal, så er der god grund til at tro, at vi kommer til at stable en helt vidunderlig udstilling på benene til august. Have & Landskab er uden sammenligning blevet hele branchens samlingspunkt. Derfor ser jeg det efterhånden som et spørgsmål om, om man som virksomhed overhovedet tør holde sig væk?” lyder det retorisk fra udstillingslederen, der ud over at holde styr på de mange udstillere, også er i gang med at udvikle selve publikumsoplevelsen med større arealer, brugervenlig app, nye stiforløb, flere spisesteder og meget mere.