Innovationen buldrer videre på HL19

Innovationen buldrer videre på HL19

Vinderen af Maskinleverandørernes Innovationspris 2017 gik til H.A. Fog A/S for deres elektriske redskabsbærer Nimos Posi-Trac med el-drevne redskaber

Skandinaviens største fagudstilling for den grønne branche – Have & Landskab – kommer igen i 2019 til at lægge hus til Maskinleverandørernes Innovationspris.

Prisen så dagens lys på seneste Have & Landskab i 2017 og gik kort sagt ud på, at en uafhængig ekspertjury fandt de tre mest innovative nyheder blandt maskinerne hos Maskinleverandørernes medlemmer. Ligesom i 2017 vil de innovative maskiner igen blive opdelt i kategorierne Firmanyhed, Danmarksnyhed eller Verdensnyhed og vil blive tydeligt markeret med skilte, når udstillingen slår dørene op i Slagelse i sidste uge af august 2019.

At man nu gentager succesen fra 2017, skyldes ifølge formanden for Maskinleverandørernes sektion for Park, Vej & Anlæg, Niels Kirkegaard, at der er fordele for både udstillere og gæster ved arrangementet.

”Det gik jo rigtigt fint sidste gang og gør livet lettere for alle parter. Det første udstillingsgæster gør, er jo at komme hen til standen og spørge: ”Nåh, hvad er der af nyt?” Desuden giver det vores medlemmer flere muligheder for at sætte fokus på deres innovative produkter, bl.a. i kølvandet på de nye regler for emissioner, som betyder, at der kommer en hel ny generation af kompakttraktorer. Alene det kommer til at afføde en hel del nyheder,” fortæller Niels Kirkegaard, der også er direktør i GMR maskiner A/S og medlem i Have & Landskabs bestyrelse.

2. pladsen i Maskinleverandørernes innovationspris 2017 fik Reesink Turfcare med deres Toro Timecutter HD MyRide Z-Turn rotorklipper

Især miljø, arbejdsmiljø og el

I 2017 var det H.A. Fog A/S, som med deres elektriske redskabsbærer Nimos Posi-Trac med el-drevne redskaber løb med førstepladsen i Maskinleverandørernes Innovationspris. Juryen valgte desuden at belønne Reesink Turfcare med 2. pladsen for deres Toro Timecutter HD MyRide Z-Turn rotorklipper, der især blev lovprist for sin ergonomi og ensartede klipning, mens Hako Danmark løb med 3. pladsen for cityfejemaskinen Hako City Master 2200, som udmærkede sig med både sin hastighed, miljøvenlighed og sikkerhed.

Selvom der stadig er lang tid til HL19, har Niels Kirkegaard alligevel et par bud på hvor, innovationen især kommer til at ske, og det handler ikke kun om, at de nye EU-krav om lavere emissioner kommer til at skubbe innovationen frem.

”De overordnede temaer for innovationen bliver nok miljø og arbejdsmiljø, altså emissioner, vibrationer, støj og ergonomi. Dem bliver der virkelig udviklet på i disse år, og så vil elektrificeringen selvfølgelig fortsætte sit indtog overalt. Desuden vil vi også se mere til de igangværende trends omkring robotteknologi og gps-styring,” lyder det fra Niels Kirkegaard, som desuden håber på at opleve markante nyheder, som videreudvikler eller fuldstændig nytænker, hvordan man kan løse en given opgave.

3. pladsen i Maskinleverandørernes innovationspris 2017 gik til HAKO Danmark for cityfejemaskinen Hako City Master 2200

Rammer lige midt i branchen

Uanset hvor udviklingen sker, er Niels Kirkegaard ikke i tvivl om, at det er en enorm fordel for udstillerne at fremvise deres innovation på Have & Landskab.

”Det er et sindssygt godt sted at få promoveret sine nyheder, for det rammer lige midt i branchen, og med tiden er Have & Landskab bare blevet bedre og bedre til at få tiltrukket beslutningstagerne. Den gode udvikling kan en konkurrence som denne også være med til at understøtte, og det er jo godt for alle,” pointerer han.

På nuværende tidspunkt er eksperterne til ekspertjuryen endnu ikke udvalgt, men Niels Kirkegaard er meget tilfreds med sammensætningen i 2017, som bestod af Maskinleverandørernes branchedirektør Klaus Nissen, tidligere salgskonsulent i Hako Danmark, John Hansen, samt to repræsentanter fra den offentlige og den private sektor – Erik Daugaard Jørgensen, indkøbs- og driftsansvarlig i Københavns Kommunes Teknik- & Miljøforvaltning, og Peter Porup, Direktør i OKNygaard med ansvar for indkøb og salg.

Om det bliver de samme fagfolk, der kommer til at sortere de mange innovative maskiner i Firmanyheder, Danmarksnyheder og reelle Verdensnyheder vil tiden vise. At der bliver masser af innovation at se på til HL19, kan der til gengæld ikke herske nogen tvivl om.