Have & Landskab er klar til at løfte arven fra rekordåret 2017

Have & Landskab klar til at løfte arven fra rekordåret 2017

Have & Landskabs arrangører har lagt sig i selen for at følge op på rekordudstillingen i 2017. Standsalget er i fuld sving, og selvom der stadig er mere end et år til, at Have & Landskab slår portene op for den grønne branche, er der allerede langet 53 stande over disken.

Udsigt over Maskinmarken på HL17

Det hurtige standsalg undrer dog ikke formand for Have & Landskabs bestyrelse, slotsgartner og adjungeret professor ved Københavns Universitets Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Palle Kristoffersen.

”Vi er trods alt Skandinaviens største fagmesse for den grønne branche. Og eftersom opgangstiderne kun er fortsat i én retning, siden den store succes vi havde med sidste udstilling, er der god grund til at være optimistisk i forhold til Have & Landskab ’19.” fortæller Palle Kristoffersen og peger også på, at den relativt nye maskinudstilling Maskiner under broen allerede har solgt alle eneste stand.

Men højkonjunktur og tidligere tiders succes ikke er alt, som peger på, at HL19 bliver noget særligt, mener Palle Kristoffersen.

”Jeg synes, at det er interessant at se, at Maskinleverandørernes medlemmer har valgt at købe stande spredt ud over hele maskinmarken. Selvom de vælger først, fordi Maskinleverandørerne er en af udstillingens fire arrangører, har flere valgt at købe en stand langt væk fra indgangene. Det ser jeg som et tegn på, at udstillerne er overbeviste om, at der er besøgende nok, og at de besøgende kommer rundt på hele arealet. Og desuden giver denne meget dynamisk opstart på standsalget jo også flere valgmuligheder for dem, som køber stand senere.”

Sidste Have & Landskab endte med 11.259 besøgende og 276 udstillere, men alt i alt mener Palle Kristoffersen, at meget tyder på, at bestyrelsens målsætning om 300 udstillere og 12.000 besøgende kommer inden for rækkevidde til udstillingen i 2019.

Travlhed på Strøget på HL17

Udvidet og varieret

Om der igen bliver besøgs- og udstillerrekord er naturligvis for tidligt at sige noget om, men det er allerede sikkert, at Have & Landskab bliver større end nogensinde før. Det forklarer Have & Landskabs udstillingsleder, Dina Overgaard.

”Vi har oplevet så stor en søgning på stande i Parken, altså planteskolestandene, at det har været nødvendigt at lave flere stande og øge rutelængden i parken. Vi udvider simpelthen med et nyt, langt og meget fint stiforløb igennem Parken,” forklarer Dina Overgaard, der også gør klar med mere varierede standeformater på både Maskinmarken og Strøget og et bedre publikumsflow på flere arealer.

Hvem når at se 300 udstillere?

Uanset hvilke ændringer udstillingsleder Dina Overgaard foretager med stiforløb og standstørrelser, er én ting dog sikkert. Ingen af gæsterne på HL19 kommer til at nå at besøge hver eneste stand.

”Hvad end der er 250 eller 350 udstillere, er det alligevel ikke muligt at se det hele på én dag. Men det behøver man jo heller ikke. Det er en af Have & Landskabs store styrker for både besøgende og udstillere, at udstillingen er tematiseret, så du ved præcist, hvor du skal gå hen. Du spilder ikke tiden, hvis du kun vil skovudstyr, eller hvis du mangler inspiration til belægninger eller inventar. Men i takt med at udstillingen vokser, stiger behovet selvfølgelig for at guide og opkvalificere de besøgende. Det gør vi løbende men til næste udstilling vil vi også tilbyde en app, hvor man kan tilrettelægge sit besøg, fremsøge de relevante produkter og udstillere og så videre. Eller bare finde ud af, hvor man kan få sig noget mad. Det er jo også en del af oplevelsen,” lyder det fra Palle Kristoffersen.

Det handler kort sagt om løbende at tilpasse og bygge videre på det solide koncept, som efterhånden har gjort Have & Landskab til Skandinaviens største fagmesse for den grønne branche.

Om Have & Landskab

Have & Landskab finder sted sidste uge i august i ulige år. Næste udstilling afholdes som de foregående år på ZBCs (tidligere Selandia) arealer ved Jernbjerggården i Slagelse den 28. til 30 august 2019. Alle dage fra kl. 09:00 til 16:00.

Bag Have & Landskab står de fire centrale aktører i den grønne branche: Københavns Universitets Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Danske Planteskoler, Danske Anlægsgartnere og Maskinleverandørerne, Park, Vej & Anlæg.