Ny type flishugger med Mixed Rotor lanceres på stand E053

Ny type flishugger med Mixed Rotor lanceres på stand E053

Reduceret brændstofforbrug, CO2-emission og støjniveau

På Have & Landskab lancerer Egedal Maskin Center en helt ny type flishugger, der forener brugen af slagler og knive i en såkaldt ”mixed rotor”. Maskinen kommer fra tyske TS Industrie®, der er kendt for innovative og brugervenlige flishuggere og kompostkværne til det professionelle marked.

Egedal Maskin Center har importeret maskinerne et års tid, men har gået stille med dørene, mens de har høstet de første erfaringer med produktet.

”Vi har i et stykke tid set os om efter en god flishugger, der også kan sønderdele blødt, grønt affald, for det efterspørger vores kunder. At valget faldt på TS Industrie® skyldes både teknologien, deres fokus på operatørerne, kvaliteten og så selvfølgelig en rimelig pris”, fortæller Lars Nielsen fra Egedal Maskin Center

Slagler og tromlehugger forenes i en ”mixed rotor”

TS Industrie® producerer både en traditionel serie flishuggere med skivehugger under navnet Wood og en Green serie med en Mixed Rotor, der forener kraftige slagler med en tromle-
hugger. Det er en genial løsning til friskt planteaffald, afklip fra hække og andet blødt bioaffald. Når det materiale har været gennem maskinernes ”mixed rotor” og er knust og snittet, fylder det meget mindre under bortskaffelsen og er nemt at kompostere.

Unikt madesystem med metal-transportbånd

Som noget helt unikt har TS Industrie® også konstrueret et robust læssebord, som er åbent i toppen. I bunden er der et metal-transportbånd med kroge, som fører materialet frem til madevalserne, så operatøren er fri for at presse materialet frem. Det er meget mindre arbejdskrævende og øger sikkerheden betragteligt.

Fordelen ved, at tragten er omdannet til et ”læssebord”, er først og fremmest at det er nemt at fylde blødt materiale i huggeren. Lars Nielsen fra Egedal Maskin Center er sikker på, man kommer til at se mange kunder, der læsser grønt materiale i huggeren med en minilæsser eller lignende – og det vil være en stor arbejdslettelse i praksis.

Slagler og tromlehugger forenes i en ”mixed rotor”

Reduceret brændstofforbrug, CO2-emission og støjniveau

Huggerne fra TS Industrie® kan udstyres med en speciel bevægelsessensor, der holder øje med om operatøren er i nærheden af huggeren. Hvis det ikke er tilfældet, går motoren ned i omdrejninger for atter at accelerere, når operatøren nærmer sig med mere hugstaffald. Det sparer brændstof,
reducerer CO2-emissionen væsentligt og medvirker til, at nærmiljøet ikke oplever gener fra maskinens udstødning. En anden fordel ved maskinerne, som er særlig vigtig i bynære områder, er en gennemtænkt støjafskærmning.

Der er ca. 3 dB forskel på maskinernes støjniveau med eller uden afskærmning.
Det ser måske ikke ud af så meget, men 3 dB svarer til ca. 65% reduktion, når støjen opfattes af det menneskelige øre – og dét er meget!

Regulerbar trækstang på store modeller

De større modeller kan nemt efterspændes køretøjer, uanset om de har lavt eller højt træk, for trækstangen er regulerbar. Det vil på det lavpraktiske niveau betyde at kunderne kan trække dem med både biler og traktorer, hvilket øger fleksibiliteten og mobiliteten væsentligt.

PUMA 35 – perfekt til danske arbejdsopgaver

TS Industrie® producerer modeller fra 14 – 75 hk. De mindste er udrustet med B&S-motorer, mellemklassen får kræfterne fra Kubota-motorer, mens Kohler leverer kræfterne til de helt store.
”Når der arbejdes med forskellige motorleverandører, så skyldes det fabrikkens ønske om at optimere
pris/ydelse-forholdet samtidigt med at de gældende miljøregler overholdes.

Ifølge produktkataloget fra TS Industrie® er der 10 modeller i Green-serien og 15 i Wood-serien.
Med et stort modeludvalg er det naturligvis vanskeligt at finde den helt rigtige model til et nyt marked.
”Vi har talt lidt med vores egne kunder om deres behov og tror, at Green-line modellen PUMA 35 bliver populær i Danmark, så den har vi naturligvis købt hjem til messen i Slagelse. Den er stærk (35 hk), fleksibel og nem at håndtere – og så klarer den ved hjælp af Mixed Rotor både tykke stammer op til 16 cm, grene og blødt plantemateriale”, siger Lars Nielsen, Egedal Maskin Center.

På messen udstiller Egedal Maskin Center også en hugger fra Woodserien. Det er modellen WS-1635DT, der som noget unikt på markedet har en egenvægt under 750 kg, og kan leveres med drejbar skammel, så den kan mades fra begge sider.

Håber på kontakt med kunder og nye forhandlere

Egedal Maskin Center er importør og indtil nu eneste forhandler, så det er vigtigt at gøre et godt indtryk på kunderne på Have & Landskab. Men Lars Nielsen håber også på interesse fra sine kolleger, for han regner med at opbygge et landsdækkende forhandlernet af få udvalgte forhandlere. Når man satser på få forhandlere skyldes det ønsket om, at forhandlernettet udelukkende kommer til at bestå fagfolk med stort produktkendskab og et professionelt service set-up.

Egedal udstiller på Have & Landskab i Slagelse på stand E053

Yderligere oplysninger:
Lars Nielsen, Egedal Maskin Center.
Mobil: +45 20669102
lars@egedalmaskincenter.dk