Joel Klerk klar med stynede buske og fremtidens nordiske platan

Joel Klerk klar med stynede buske og fremtidens nordiske platan

Hos Joel Klerks Planteskole på stand C008 kan du blandt andet opleve:

’Håkon’ – fremtidens Nordiske platan?

’Håkon’ er udvalgt blandt mere end 25 markante gamle plataner i Danmark, en Platan som er udvalgt i Danmark og tænkt til et skandinavisk marked.’

Kriterierne har været et typisk træ for arten med en god sundhed, god grenstruktur og sund bladfarve.

Udvælgelsen blev påbegyndt og næsten færdiggjort af det daværende klonkildeudvalg i samarbejde med træklubben. Joel Klerk Planteskole har arbejdet videre med materialet og har nu navngivet den bedste klon.

’Håkon’ er frodig, sund og hurtigt voksende med rødbrun filt og store blade og producerer et godt tæt rodnet og en solid stammetilvækst som gør den egnet til de blæsende Danske forhold.

Platanus. acerifolia

Platanus. acerifolia (Syn.  P. hispanica) er en krydsning mellem P. orientalis og P.ccidentalis, formodentlig opstået i Spanien, men også beskrevet i London hvor den hedder ”London Plane”. Platanus acerifolia er nu udbredt i hele vesteuropa som bytræ. Platanus orientalis er naturligt udbredt fra balkan til Kashmir. P. orientalis adskiller sig fra P. acerifolia ved mere fligede blade og ikke så markant afskallende bark. Platanus occidentalis har sin udbredelse i Nordamerika hvor den kan blive op til 30-40 meter høj. P. occidentalis dyrkes ikke i Europa ud over visse botaniske samlinger.

Plataner er store træer med dyb rodudvikling. De vokser hurtigt og er tørketolerante og robuste.
Plataner tåler beskæring godt og kan bruges til mangfoldige beskæringspraksisser.
Plataner tåler byluft og er gode luftrensere, de er hårdføre i Danmark i landets mildere egne.

Hungrer efter tilbagemeldinger!

Vi har gjort et stort arbejde og udbyder nu et begrænset antal,  som vi håber, vil blive taget godt imod.

Plant dem på alle mulige og umulige steder. Den praktiske anvendelse er det bedste vurderingsgrundlag og vi hungrer efter tilbagemeldinger! Vi har få planter nu, men der er flere på vej!

Stynede buske

Det største ressourcespild er usolgte varer, hos os som hos alle andre. Sammen kan vi gøre det bedre!
Usolgte solitære buske og buske med mindre skønhedsfejl skærer vi brutalt ned til 30-40 cm og leverer med klump. De får et nyt liv, en ny chance som et nyt produkt med nye muligheder. Produktet hedder: Stynede buske.

Der er tale om et nyt produkt, inspireret af gammel velprøvet praksis i stævningsskov og busketter. De fleste buske og mange træer reagerer med supervital genvækst og store frodige blade efter hård tilbageskæring. Det har vi efterprøvet og det virker også når vi efterfølgende graver op med klump. Stynede buske er nemme at håndtere, nemme at plante, nemme at passe- og i øvrigt billige.

Hvor kan de bruges?

Stynede buske kan bruges i vejrabatter, f. eks.Sammen med bunddække eller stauder. Brug dem i større staudeplantninger som skulpturelle elementer. Brug dem i parker til rumskabelse og spar dyre fodhegn. Brug dem i skolegårde eller legepladser til robust brug. Stynede buske vokser hurtigt, kan plantes på
større afstand og sparer vedligeholdelse.

Se meget mere på www.klerk.dk