Have & Landskab fejrer 25-års jubilæum med innovation og borgmesterbesøg

Have & Landskab fejrer 25-års jubilæum med innovation og borgmesterbesøg

Slagelses borgmester Stén Knuth
Slagelses borgmester Stén Knuth overrækker Maskinleverandørernes Innovationspris på Have & Landskabs åbningsdag klokken 12:00

Når man siger Have & Landskab, er man også nødt til at sige Slagelse.

I år er det nemlig 25 år siden, at netop Slagelse lagde jord til den allerførste udgave af Have & Landskab. Siden 2003 har Have & Landskab desuden haft fast base i Slagelse efter nogle mellemliggende år som ”vandreudstilling”.

Og der er mange gode grunde til, at udstillingen har slået rødder i Slagelse, fortæller Have & Landskabs bestyrelsesformand og adjungeret professor ved Københavns Universitet, Palle Kristoffersen.

”Arealet er i særklasse velegnet til udstillingen, fordi det har alle typer lokaliteter, både mark til maskinerne, park til planterne og skov til skovmaskinerne. Det giver en interessant og afvekslende oplevelse. Og rent geografisk har Slagelse naturligvis en god placering, eftersom man ikke kan være tæt på alle,” siger bestyrelsesformanden, der også fremhæver det gode samarbejde med erhvervsskolen Selandia, der lægger arealer til udstillingen, som endnu en grund til at blive i det sydsjællandske.

Innovation i Slagelse

På den baggrund er det passende, at netop Slagelses borgmester Stén Knuth (V) har meldt sig på banen til at uddele udstillingens nystiftede pris – Maskinleverandørernes innovationspris – til den mest innovative maskinnyhed, som brancheforeningen Maskinleverandørernes medlemmer har taget med i år. Og Stén Knuth er yderst tilfreds med både, at Have & Landskab har fundet sig til rette i hans kommune, og at han får lov til at overrække udstillingens første innovationspris.

”Vi er jo en af landets største kommuner rent geografisk, så naturpleje, klimasikring og vedligehold af udearealer betyder meget her. Derfor er jeg både glad og stolt over, at hele den grønne branche samles her hvert andet år. Ikke mindst fordi vi har et stort fokus på at være en erhvervsvenlig kommune. Vi har således rykket os fra en 94. plads til en 22. plads i Dansk Byggeris måling af erhvervsklima, og vi skal op i top 10. Men samtidig vil vi ikke have, at væksten sker på bekostning af naturen. Det er en af grundene til, at vi arbejder meget med grøn omstilling og blandt andet har investeret i brintbiler til kommunens bilpark. På den baggrund er det oplagt, at jeg ser frem til alle de innovative løsninger og maskiner, som bliver præsenteret på Have & Landskab,” lyder det fra Slagelses borgmester.

Heldigvis er der nok af innovation på Have & Landskab, understreger Palle Kristoffersen.

”Have & Landskab ER ganske enkelt innovation. Og det er ikke bare reklamegas. Vi ser eksempelvis igen og igen, at producenterne køber en stand, selvom deres forhandlere også har en stand. Simpelthen fordi de kan få dialogen med brugerne. På Have & Landskab kan producenterne komme i tale med de folk og firmaer, som bruger dette materiel dagen lang. Det er en uundværlig viden, så udstillernes egen innovation er derfor afhængig af dialogen med vores kompetente gæster,” fortæller han.

Danmarksnyheder og Verdensnyheder

At innovation er vigtig, kan direktør i Maskinleverandørerne Park, Vej & Anlæg, Niels Kirkegaard, godt skrive under på. Niels Kirkegaard er selv udstiller på Have & Landskab med GMR maskiner A/S, hvor han er direktør og har fire mand ansat alene til at beskæftige sig med innovation. Det er hans erfaring, at det netop er det nye og det innovative, som trækker folk ind på standene.

”Det er derfor, at vi fra Maskinleverandørernes side har lanceret konceptet med at markere nyhederne tydelig skiltning. Én lysende pære til en firmanyhed, to lysende pærer til Danmarksnyheder og tre til Verdensnyheder. For der er faktisk et par verdensnyheder med i år, så der skal nok blive masser af spændende ting at se, ikke mindst hvem der løber med innovationsprisen,” siger Niels Kirkegaard, som dog ikke vil afsløre, om vindernyheden er at finde indenfor el-køretøjer, førerløse maskiner eller en hel tredje kategori. Han vil til gengæld gerne afsløre, at han er meget glad for, at Slagelses borgmester har sagt ja til invitationen.

”Det giver jo en større opmærksomhed, når en borgmester træder frem. Det viser, at den grønne branche er et stort fagområde med mange muligheder, og det er vigtigt med den slags eksponering i en tid, hvor flere og flere unge vælger de håndværksmæssige fag fra,” lyder det fra Niels Kirkegaard, der understreger, at konceptet med at rangere nyhederne og tildele innovationsprisen er kommet for at blive. Han håber endda at få udbredt idéen til resten af udstillingen med tiden, så der bliver tale om en Have & Landskabs Innovationspris, hvor også udstillerne af planter, belægninger, byrumsinventar og meget andet kæmper om en samlet hovedpris.

Der er altså sprængfyldt med innovation og optimisme i Slagelse i år. Det skyldes ikke mindst, at Have & Landskab i år kan præsentere flere udstillere end nogensinde før (pt. 270 udstillere) og også håber på at slå besøgsrekorden fra 2015 på 10.829 gæster. Den samme udvikling kan faktisk spores i Slagelse Kommune, som i løbet af de sidste tre år er vokset med 2.000 borgere og har fået 1.700 nye arbejdspladser, heraf 1.200 private.

Der er således meget at fejre, når Slagelses borgmester Stén Knuth på Have & Landskabs åbningsdag onsdag den 30. august stiller sig op kl. 12:00 og overrækker Maskinleverandørernes innovationspris.

 

For flere informationer, kontakt:

Stén Knuth, 24400111, sten.knuth@slagelse.dk

Palle Kristoffersen, 26198007, pal@slks.dk

Niels Kirkegaard, 22260160, nki@gmr.dk

Eller besøg www.haveoglandskab.dk eller www.facebook.com/haveoglandskab