Halvér driftsomkostningerne med maskiner på gas

Fremtidens små maskiner kører på LPG

Halvér driftsomkostningerne med maskiner på gas

Uanset om du søger overskud i økonomien eller vil tage hensyn til miljøet, så er et skift fra benzin til gas (LPG) et klogt valg, når du skal vælge brændstof til din maskinpark. En ny generation af gasdrevne maskiner halverer dine brændstofomkostninger – men fastholder den samme effekt.

Brændstofforbruget i mindre maskiner som generatorer, vandpumper og bygge/-anlægsmaskiner er ofte overset. Men der er store penge at spare ved at vælge brændstof med omtanke. Gasteknologi er allerede velafprøvet i biler og gaffeltrucks, men teknologien er langt mere effektiv i mindre motorer. Driftsomkostningerne til mindre maskiner drevet af LPG frem for benzin eller diesel kan nemlig reduceres med op til 50 procent, uden at det går ud over effekten.

De små maskiner synder mere end alle biler

Mindre bygge- og anlægsmaskiner bruger kun ti procent af den mængde brændstof, som bruges på vejtrafik, men de udleder næsten lige så mange partikler.

Uanset hvilket fabrikat din maskine har, kan den leveres med, eller konverteres til, gasteknologi.

Den massive udledning af miljøskadelige stoffer skyldes blandt andet, at mange små-maskiner udnytter brændstoffet meget dårligt, at udvalget af miljørigtige alternativer er beskedent, men også at miljøkravene er mere lempelige for bygge- og anlægsmaskiner end for maskiner til vejtrafik.

Fremtidens små maskiner kører på LPG

En effektiv motor, der tager hensyn til miljøet. Netop den unikke kombination er årsagen til, at Preben Kristensen, der er Nordic Sales Manager ved Kosan Gas, tror på, at små-maskiner i fremtiden vil blive drevet af LPG:
− De store giganter som Kawasaki og John Deere leverer allerede henholdsvis motorer og maskiner til gas. Men i Danmark er det stadig helt nyt. Her har vi kun budt el-teknologien velkommen. Men tiden skal også nok snart komme til gas. El-teknologi kan ikke levere moment nok til fx store græsklippere, og batterier er svære at skaffe sig af med på en miljørigtig måde. Gasflasken eller -tanken er derimod nem at fylde op igen og igen. Så vi tror på, at gasteknologien er kommet for at blive, fortæller han.

Gasdrevne maskiner gavner miljøet

LPG har en markant renere forbrænding end benzin og diesel. Dermed kan CO2-udledningen fra den gasdrevne generator eller redskabsbærer halveres og andre miljøskadelige stoffer næsten helt udryddes, hvilket sikrer bedre luftkvalitet.

LPG har en markant renere forbrænding end benzin og diesel. Dermed kan CO2-udledningen fra den gasdrevne generator eller redskabsbærer halveres og andre miljøskadelige stoffer næsten helt udryddes, hvilket sikrer bedre luftkvalitet.
I modsætning til andre typer brændstof efterlader gas ikke belægninger i motoren, og man kan vinke farvel til startproblemer, ’priming’ og brugen af choker, hvis man skifter sin benzin- eller dieselmotor ud med en motor på LPG.

Se de nyeste maskiner på messen Have&Landskab

Uanset hvilket fabrikat din maskine har, kan den leveres med, eller konverteres til, gasteknologi. Kosan Gas har allerede introduceret et udvalg af innovative gasdrevne maskiner.
Hør mere om fordelene ved at skifte til gasteknologi og se de nye maskiner på messen Have&Landskab´17 den 30. august til 1. september i Slagelse. Kosan Gas er på stand nummer: B056.

KONTAKT
Sanne Møller Nielsen
Nordic Marketing Manager
+45 4030 7746
sanne.m.nielsen@kosangas.dk