Endnu en Wacker Neuson kører på el

Wacker Neuson supplerer sin serie af eldrevne entreprenørmaskiner med en knækstyret læssemaskine med et nyudviklet AGM-batteri med fem timers driftstid ved max belastning

Wacker Neuson lancerer nu også i Danmark læssemaskinen WL20e, der drives af en elmotor, og som noget sjældent i maskinbranchen er forsynet med det forholdsvis nyudviklede AGM-batteri. Det betyder blandt andet lavere driftsomkostninger og fem timers drift ved maksimal belastning på en enkelt opladning.

 

Dermed er Wacher Neusons program af eldrevne maskiner udvidet endnu en gang. De eldrevne enheder omfatter nu to stampere, den kompakte gravemaskine 803 og en minidumper på bånd, foruden den nye læssemaskine. Det betyder, at Wacker Neuson nu kan levere et sammenhængende sæt eldrevne maskiner eksempelvis til en nedbrydningsopgave indendørs, og maskinerne er blandt andet på grund af det lave støjniveau også velegnede på kirkegårde eller hos kommuner til opgaver i tætbebyggede områder. Desuden er anlægsgartnere, renoveringsfirmaer og golfbaner i målgruppen for den nye læssemaskine.

Den nye WL20e har samme egenskaber som den tilsvarende dieseldrevne model. Altså samme brydekraft og samme løfteevne. Den er kun 2,25 meter høj og lidt over en meter bred, så den kommer let ind i bygninger. Skulle det være nødvendigt, kan sikkerhedsbøjlen lægges ned hydraulisk.

Teknologien for eldrevne køretøjer udvikler sig stærkt i disse år blandt andet på grund af meget store investeringer i autobranchen. Det nye AGM batteri gør WL20e til noget særligt i maskinbranchen. AGM er en forkortelse for ”Absorbent Glass Mat”. Det betyder, at der anvendes en glasfiber fleece frem for syre eller anden væske.

Samlet set betyder det, at der ikke er nogen lækage risiko ved de nye batterier uanset maskinens stilling. Et AGM-batteri er mindre temperaturfølsomt og udvikler mindre varme ved ladning og drift end andre batterityper. Mindre varmeudvikling betyder mindre slidtage og dermed færre vedligeholdelsesomkostninger på batteriet.

Maskinen har i det hele taget særdeles lave driftsomkostninger. Udnyttelsen af disse besparelser afhænger af anvendelsen, men der er mulighed for at spare op til 40 % af driftsomkostningerne.

Køretiden på en enkelt opladning er fem timer ved maksimal udnyttelse. Det vil sige, at maskinen ved langt de fleste opgaver uden problemer kan køre en hel arbejdsdag, og i øvrigt tager den nye batteritype ingen skade af klatladninger. Det er med andre ord en maskine, til de virkeligt professionelle brugere eksempelvis i anlægsbranchen og til udlejning.

Wacker Neuson WL20e er en gennemprøvet maskine, som kører mange steder i Europa, og der er særdeles positive erfaringer eksempelvis i Sverige, hvor klimaet er hårdere ved el-teknologien end i Danmark.

Wacker Neusons ’Zero Emission’ serie omfatter nu minigravemaskinen DPU 803 Dual Power, som kan køre på både el og benzin, de batteridrevne stampere AS30e og AS50e, den batteridrevne dumper på bånd, DT10e og endelig læssemaskinen WL20e. Tilsammen udgør maskinerne anlægsbranchens mest komplette program af emissionsfrie maskiner.

Læs og hent pressemeddelelsen El-drevet læssemaskine fra WackerNeuson

 

Wacker Neuson WL20e er batteridrevet, men har samme egenskaber som en dieselmaskine bortset fra nul emission og minimal støj.

Wacker Neuson Group består af de tre brands Wacker Neuson, Kramer og Weidemann. Wacker Neuson Group leverer maskiner og materiel til et bredt felt inden for bygge- og anlægssektoren, have-/parksektoren, landbrug, genvindingsindustrien, kommuner og industri. Wacker Neuson Group har flere end 50 tilknyttede selskaber og 140 salgs- og servicepartnere, der yder service og leverer produkter og reservedele over hele verden. I 2014 omsatte Wacker Neuson Group for tæt ved 10 milliarder kr. og beskæftigede 4.500 medarbejdere. Wacker Neuson Group har hovedsæde i München. Wacker Neuson Danmark er en del af Wacker Neuson Scandinavia med hovedsæde i Malmö.