Danske Planteskoler præsenterer coppicing, ny viden om buske, plantekvalitet & konkurrencer

Oplev den nye trend coppicing på Danske Planteskoler stand. Buske klippes helt i bund hver vinter og skyder således fra bunden og den årlige tilbagebeskæring resulterer i spændende effekter for eksempel smukkere barkfarv eller bladfarver samt enorme store blade.

Danske Planteskoler præsenterer coppicing, ny viden om buske, plantekvalitet & konkurrencer.

Danske Planteskoler er en af Have&Landskabs fire arrangører, og på udstillingsområdet “Parken” står fagfolkene klar på flere stande med forskellige fokusområder.

STAND C040 og C043

Coppricing: Mere simpelt vedligehold og specielle effekter

Oplev den nye trend på Danske Planteskoler stand. Coppicing er den nyt trend i Tyskland. Buske klippes helt i bund hver vinter og skyder således fra bunden. Den årlige tilbagebeskæring resulterer i spændende effekter for eksempel smukkere barkfarv eller bladfarver samt enorme store blade. Lars Birck fra overgartner på KU, science til at føre os ind i verdenen af coppicing.  Lars fortæller også om hvordan man i Tyskland er begyndt at dyrke stauder og buske/træer i samme bed, hvor man skærer det alt sammen ned til jordoverfladen hver vinter, altså både stauderne og vedplanterne.

Opbygning af buskplantning

På udstillingen kan du også høre om landskabsarkitektens tanker bag buskplantninger.  PhD-studerende Maria Schnell fra KU er i gang med et PhD om buskplantningen, hvor formålet er at lave nye værktøjer til opbygning af buskplantninger. Besøgende kan samtidig se den etablerede buskplantning, som blev plantet ultimo 2016 på udstillingsområdet på Jernbjerggaarden. Du finder buskplantningen fra Danske Planteskolers stand.

Gæt planter

Udfordre dig selv ud i den store verden af planter til have og anlæg. På Danske Planteskoler stand kan du også deltage i konkurrencen om at gætte planter inden for tre kategorier: stauder, træer og buske.  Den heldige vinder modtager selvfølgelig en gevinst.

STAND 26

Bliv klogere på plantekvaliteter

Hvilken plantekvalitet vil du bruge til hvilket forhold? Samme plante findes i flere forskellige kvaliteter. Hvilken kvalitet er bedst egnet til de forskellige formål? Mangel på fokus på dette ved bestille, kan give et vrang billede af hvad forventes, og hvad der leveres.

STAND C033 OG C049

Se et bredt udvalg af planteskoleplanter, egnet til Have & Landskabs professionelle gæster.