Danske Anlægsgartnere: Tænk arbejdsmiljø ved maskinkøb

Danske Anlægsgartnere: Tænk arbejdsmiljø ved maskinkøb

Brancheforeningen vil benytte Have & Landskab til at øge bevidstheden om have- og parkmaskiners indvirkning på det fysiske arbejdsmiljø på stand B038.

Brancheforeningen Danske Anlægsgartnere indtager Have & Landskab-udstillingen med gode råd til alle, der beskæftiger sig med anlæg og pleje af grønne områder.

“Vi vil gøre alle, der skal ud og kigge efter nye maskiner, opmærksomme på, hvad der skal til for at sikre et godt arbejdsmiljø. Sælgerne er forpligtet til at give oplysningerne, men det er tit nødvendigt, at kunden spørger først,” siger landskabsarkitekt og fagkonsulent i Danske Anlægsgartnere, Kim Tang.

Emnet skal blandt andet frem i lyset med en quiz, hvor foreningen vil udfordre gæsterne på standen med spørgsmål om arbejdsmiljø.

Match behovet rigtigt

“Ved du, hvor lang tid om dagen, du må sidde på din græsslåmaskine, før du risikerer skader? For nogle maskiner er det kun halvanden time, andre kan du trygt bruge hele dagen. Det er vigtigt, at kunderne får matchet deres behov rigtigt, og quizzen er en form for blikfang og udgangspunkt for dialog,” siger Kim Tang.

Foreningen er også klar med A5-foldere med nyttige spørgsmål til at indkredse behovet, lige til at tage med til snakken med maskinsælgerne. Udover ergonomi handler det blandt andet om støj- og lugtgener, holdbarhed og miljø i bred forstand. Alt sammen baseret på input fra Danske Anlægsgartneres Miljøudvalg, hvor miljøkonsulent Bente Mortensen er tovholder.

“Mange overvejer i dag at skifte til maskiner, der kører på el. Det bakker vi også op om, fordi de er billigere i drift og indkøb, de er lettere at køre med, man bliver ikke ør i hovedet af alarm eller lugter af benzin. Og forureningen er selvfølgelig mindre. Samtidig er det billigere og nemmere at skifte til en ny maskine, fordi motor og batteri ofte kan genbruges – det er tit bare et nyt redskabshoved, der er brug for,” siger Kim Tang.

Om Danske Anlægsgartnere

Danske Anlægsgartnere er branche- og arbejdsgiverforening for virksomheder i Danmark, som beskæftiger sig med anlæg og pleje af grønne områder, golfbaner, indendørsbeplantning, naturgenopretning og udemiljø i bred forstand. Brancheforeningen er desuden en af de fire arrangører bag Have & Landskab.

Find DAGs stand på Strøget, B038.