Besøg IGNs stand B200 og hør om værdisætning af træer, bioLAR og slid på græs

IGNs forskere står klar på stand B200 med værdisætning af træer, bioLAR, slid på græs og fokus på buske.

Besøg IGN på Have & Landskab ’17

Have & Landskab er den grønne sektors egen fagudstilling med over 270 udstillere og mere end 10.000 besøgende. Den arrangeres af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning sammen med Danske Anlægsgartnere, Danske Planteskoler og Maskinleverandørerne – Park, Vej & Anlæg. På IGN’s stand viser vi, hvordan viden kan omsættes til handling. Årets temaer er værdisætning af træer, bioLAR og slid på græs. Vi præsenterer desuden vores grønne uddannelser og tilbud om efteruddannelse. Og så kan man selvfølgelig møde rådgivere fra Videntjenesten.dk og få et svar.

Årets temaer

Værdisætning af træer: Det er nyttigt at kunne gøre et træs værdi op i kroner og øre, f.eks. hvis nogen uberettiget kommer til at fælde eller beskadige et træ. På standen præsenterer vi en metode til værdisætning, som de besøgende også selv får lejlighed til selv at afprøve.

BioLAR: Lokal afledning af regnvand kan give en sidegevinst i form af højere biodiversitet. På standen fortæller vi, hvordan man kan arbejde med denne dimension og viser et eksempel i 1:1.

Slid på græs: Intensiv færdsel kan give alvorlige skader på græsarealer. Slidstyrken kan øges ved at efterså med hårdføre arter hvert 2. eller 3. år, så der hele tiden er en frøbank klar i jorden. Hør mere på standen og vær med i et slidforsøg.

Brug buske bedre: På Have & Landskab kan du også blive klogere på buske i en ny stor demonstrationsplantning. Projektet er et samarbejde mellem IGN, Danske Planteskoler, Landbrugs- & Gartnerskolen Selandia og Have & Landskab.

Mere fra IGN:

Få en praktikant

Skovskolen præsenterer bl.a. uddannelsen til skov- og naturtekniker og uddannelsen til have- og parkingeniør. På begge uddannelser står mange engagerede elever og studerende klar til at yde en indsats som praktikanter i en grøn virksomhed – kom forbi og hør, hvordan man bliver praktikvært.

Smagsprøver og rabat på viden

I teltet serverer vi smagsprøver på Videntjenesten.dk og giver rabat på abonnementsprisen. Rådgivere svarer på spørgsmål og fortæller om bevaring af gamle træer til gavn for biodiversiteten. Desuden bidrager flere af vores forskere og rådgivere til Fagligt Forum, hvor sektorens klogeste hoveder præsenterer deres viden på 30 minutter.

Gratis billet

Hent en gratis billet til udstillingen – så kommer du hurtigere ind. Du finder Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på ’Strøget’ – stand B200.