Rekordmange udstillere melder sig under fanerne på HL17

Der har altid været masser af flag på Have & Landskab, men i år har udstillerne bestilt over 25% flere flagstænger end nogensinde før.

Rekordmange udstillere melder sig under fanerne på HL17

Der er ingen chance for, at Have & Landskab går ned med flaget i år.

267 virksomheder og organisationer har nu købt en stand på den grønne branches største fagudstilling. Dermed er udstillerrekorden fra 2015 allerede tangeret, og udstillingsleder Dina Overgaard regner med at ramme 270 udstillere denne gang. Men der er flere tegn på, at årets Have & Landskab bliver større end nogensinde før.

Således har udstillingens leverandør af flagstænger – Fredslund Flag & Stænger – meldt om en stigning på mindst 25 % i antallet af bestilte flagstænger til årets Have & Landskab i Slagelse.

”Vi har leveret til Have & Landskab siden 2009, og her har vi altid ligget på omkring 220-230 flagstænger. Men i år er der allerede blevet bestilt 279 stænger, og jeg har været nødt til ekstraordinært at bestille flere hjem. Desuden kommer der altid et par bestillinger til sidst, så mon ikke vi kommer til at ligge lige under 300 flagstænger, når udstillingen slår portene op?” spørger indehaver Hans Lund retorisk og fortsætter: ”Det er en markant udvikling specifikt for Have & Landskab, for det er ikke en tendens, som vi ser generelt. Men det stemmer også overens med det, som jeg selv ser i branchen. De grønne har noget at rive i, og det giver sig nok også udslag her.”

Man er nødt til at vise flaget

Hos udstillingsleder Dina Overgaard er den markante stigning i antallet af bestilte flagstænger et tydeligt tegn på, at udstillerne mener det alvorligt i år.

”Det lader til, at alle har fundet ud af, at man er nødt til at vise flaget på Have & Landskab, hvis man vil være med i den rivende udvikling som den grønne branche oplever i disse år. Vi ligger lige nu på præcist lige så mange udstillere som i rekordåret 2015, men der plejer jo at dumpe en udstiller eller to mere ind i løbet af den sidste måned, så jeg er sikker på, at gæsterne kan se frem til den største og mest imponerende Have & Landskab nogensinde,” lyder det fra Dina Overgaard.

Udstillingslederen kan ikke udpege den præcise grund til, at interessen for udstillingen tilsyneladende er større end nogensinde før, men mener, at det skyldes flere faktorer.

”Der er jo opgangstider i branchen generelt, og jeg synes, at der er stor begejstring og entusiasme at spore blandt både eksisterende og potentielle udstillere. Ellers jeg tror også, at de mange nye aktiviteter på Have & Landskab ’17 har spillet en rolle og har fået de sidste til at melde sig under fanerne. Vi har jo fordoblet Fagligt Forum med de faglige minikurser og har udvidet selve udstillingsarealet. Vi har en storstilet publikumskonkurrence, hvor de besøgende skal kåre Årets Bænk, og et ekspertudvalg vil rangere Maskinleverandørernes maskinnyheder. Desuden er vi ved at etableret en storstilet forsøgsplantning i samarbejde med Københavns Universitet og Selandia, som både vil blive brugt til forskning og undervisning. Alt i alt synes jeg vitterligt, at vi har gjort alt, hvad der står i vores magt for at gøre HL17 til en fantastisk udstilling for alle, og når branchen så bakker op og melder sig under fanerne i rekordantal, er der da grund til at kippe med flaget,” fortæller Dina Overgaard med et glimt i øjet.

I 2015 havde Have & Landskab 267 udstillere og 10. 829 besøgende, begge dele rekorder for udstillingen.
Rekorder som tilsyneladende står for fald i år.

For flere oplysninger, kontakt udstillingsleder Dina Overgaard på dina@haveoglandskab.dk eller 53603830.