Ny kvalitetsstandard for buske

Fredag d. 30/08 '19 kl. 10:45 — 11:15

Kvalitetsløft med nye standarder

Selv professionelle planteproducenter og –brugere kan være udfordret, når der skal handles buske, bunddækkeplanter og klatreplanter.

Det skal en netop udkommen præcisering af kvalitetsstandarden afhjælpe, og i sidste konsekvens give buskplantningers kvalitet et løft.

Oplægget præsenterer den nye branchestandard for buske, bunddækkeplanter og klatreplanter, en standard der giver entydige og målbare beskrivelser og samtidig anviser en modtagerkontrol.

 

Hvilken plante forventer du at modtage? Begge planter er Hyperikon 30-40 i en 3,5 liter container. Kvalitetsforskellen mellem de to planter defineres i stedet som antallet af hovedgrene. Foto: Nygaards Planteskole.

 

Hvad forventer landskabsarkitekten, når der på plantelisten anføres ”Hedera ’Hestor’ CO opbundne”? Hvilken produktkvalitet baserer planteskolen sit bud på? Og hvordan skal anlægsgartneren udføre en kvalificeret modtagekontrol? Et af målene med den nye buskstandard er en realistisk forventningsafstemning og nemmere kommunikation mellem de involverede parter.